Glas Javnosti

Američki ambasador Entoni Godfri: Sporazum u Vašingtonu demonstracija zrelog državničkog delovanja! Za primer celom regionu! (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Američki ambasador u Beogradu, Entoni Godfri objavio je na svom Tviter profilu da sporazum koji su postigli Beograd i Priština u Vašingtonu predstavlja "demonstraciju hrabrog i zrelog državničkog delovanja" i poručio da je uveren da on može da bude primer celom regionu, ali i da otvori put evropskoj budućnosti Srbije.

-Sporazum postignut u Vašingtonu je proizvod optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa. Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije, napisao je Godfri.

Godfri je juče izjavio da srpska vlada mora da donese mnogo teških političkih odluka i većina razgovora će biti u Briselu, ali mi pokušavamo da se fokusiramo na konkretne stvari koje odmah možemo da uradimo.

On je za RTS ocenio da je još odluka predsednika Donalda Trampa da imenuje posebnog izaslanika za poboljšanje odnosa Beograda i Prištine bio jasan signal da SAD žele da pojačaju ritam kojim se stvari kreću napred i da se fokusiraju na ekonomiju i bolji život ljudi.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR