Glas Javnosti

14 СВЕДОКА ПРОТИВ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА Кума на суду открила ИНТРИГАНТАН ДЕТАЉ из дана Јелениног нестанка, а ово су све раније испричали остали сведоци

Vesti
Autor: blic.rs

Суђење Зорану Марјановићу се захуктава, он је већ изнео своју одбрану у којој је изнео низ нелогичности, а до сада су сведочили његов брат, снајка и кума породице, док је Зоранова мајка поново изостала са рочишта. На следећем рочишту, заказаном за 9. март, очекује се сведочење Јеленине сестре Теодоре Крсмановић, а у данима након тога и саслушање свих осталих сведока у овом интригантном случају.

"Блиц" вам открива шта су на досадашњим саслушањима испричали сви сведоци у случају убиства Јелене Марјановић које се догодило 2017. године на насипу у Црвенки код Борче. Јелена је брутално убијена када је на једном делу насипа оставила супруга и ћеркицу и кренула да трчи дуж насипа. Оптужница терети њеног супруга за свирепо убиство.
14 сведока и њихови искази:

1.Теодора Крсмановић - певачицина сестра

“Јелена је говорила да не може више да издржи, углавном се жалила на “маторе”, ту мислим на Зоранове родитеље јер су се они стално свађали. (...) Јелену је Зоран нпр. ноћу терао да вежба и то у смислу трчања, вожње бицикле или ролера, јер ју је критиковао да је дебела. (...) Зоран је пред нама критиковао Јелену да је као тетка, да је дебела и да боље погледа на шта личи", рекла је, између осталог, Крсмановићева на саслушању. Она је сличне ствари открила и за медије.

2.Борис П. - полицајац из Борче, породични пријатељ

“Негде око 17.30 сати ме је позвао Зоран, пиао ме шта радим и питао шта он да ради јер је Јелена нестала, што је за мене било сулудо јер ми није било јасно што је нема. (...) Ја сам самим насипом од депоније па ка Црвенки ишао неколико пута и барем пет, шест пута сам се на том насипу мимоишао са Милошевим “југом” у којем су се налазили Милош, Влада, Зоран и Јана, с тим што последњи пут када сам се мимоишао са тим “југом” у њему се налазио само Милош, који ми је рекао да су Владимир и Зоран одвезли Јану кући и то ја претпостављам “мерцедесом” који је био са друге стране", рекао је Пуцић.

3.Вера Вукомановић - кума Марјановића

“Зорица ме је замолила да јој скинем неки жуљ на нози који јој смета, а како је то углавном радила Јеца. Ја сам је у 16.42 и назвала са свог мобилног телефона да је питам где се налазе маказице. (...) Недуго затим Влада је узео Милошев “југо” и са њим отишао у продавницу како би купио потрепштине за кућу и псе. За јако кратко време се вратио усплахирен, рекао да га је звао Зоран на мобилни телефон, да је рекао да је нестала Јеца. Одмах је ушао у собу код Милоша, ја сам видела да је Милош већ обучен и они су одмах изашли, сели у “југа! и отишли на насип код Зорана...” - открила је Вукомановићева на саслушању у тужилаштву, а пред судом је испричала да је Јелена била задихана када се јавила на телефон и да јој је рекла да трчи. Недуго после, Јана је враћена кући, а остатак породице упутио се на насип да тражи Јелену:

- Сви су кренули у потрагу, Јану су вратили кући где је цртала траву и рекла да се мама изгубила у њој - посведочила је Вера у Палати правде.

4.Радосава М. - жена са козама

“Око 16.40 (...) угледала сам једног човека са дететом од отприлике три, четири године. Дете се налазило на неких 20-ак метара удаљено од тог човека, не знам са чиме се дете бавило, само знам да је у једном тренутку дете кренуло према козама и да је тај човек детету рекао или Дано или Јано “врати се”. (...) Негде око 16.50 сати тај човек који је био са девојчицом је кренуо да се пење уз насип, да се попне на тркачку стазу горе и ја сам тада приметила да тај човек има реп.”

5.Вид С. - мештанин Црвенке

“На неких 15 метара од места где ја станујем, ја сам угледао на балвану Јелену која је мени била леђима окренута и била наслоњена на тај балван, напомињем да сам касније сазнао да се ради о Јелени и Зорану уз помоћ полиције, а мени лицем је био окренут Зоран. (...) Чуо сам да су Јелена и Зоран разговарали. Ја сам схватио да је то у тону препирке и да је Јелена у једном тренутку имала мало повишен тон, тако да сам ја успео да схватим да му је она рекла “ти то не разумеш”. Колико сам могао да региструјем Зоран и Јелена су се ту задржали сат, сат и десет минута, с тим што је моја процена да је то било око 13 сати. (...) Око 17 сати на том истом месту видео сам Зорановог оца са том девојчицом, који је ту шетао дете“ - испричао је Стјепановић.

6.Милан Р. - бициклиста

“У назначено време ја сам видео мушкарца и жену како се спуштају низ овај насип. Мушкарац је на себи имао тамније маскиране панталоне, двобојне зелене и црне. (...) Иза њега је ишла женска особа.”

7.Александар К. - дежурни полицајац ПИ Борча

“Радници УКП и ватрогасци су остали до 3-4 сати. Знам да је било близу зоре, па су се повукли, а ја и колега Ћалић смо остали да обезбеђујемо овај потез док не сване када ће се наставити претрага. Поред нас никог више није било на насипу.”

8.Драган П. - мештанин Борче

“С леве стране према рампи депоније, према Борчи, уочио сам мушкарца, жену и дете који су се шетали испод насипа травнатом површином која се протеже паралелно са каналом. (...) Они су на том месту, односно једно три метра од канала, разговарали максимум пет минута када се ова женска особа удаљила тако што се попела на насип и то трчећи укосо према Борчи. После једног минута та мушка особа се вратила ка каналу три корака, својом десном руком узела дете за руку и нормалним кораком, лагано отишао у правцу Борче, односно депоније, практично поред канала. Око 10 минута пошто се овај човек удаљио са дететом, један “југо” беле боје попео се на рампу на насип, ишао је прилично брзо, дизао је прашину, био је ужурбан под пуним гасом... Ја сам сигуран да су овај мушкарац и жена били Зоран и Јелена", рекао је он.

9.Милан В. - дежурни полицајац ПИ Борча

“Приликом те претраге пронашли смо црну гумицу за косу поред самог канала, на једној стази која постоји ту поред канала, а испоставило се да је гумица нађена у близини где је касније пронађен леш. Када смо једном обишли терен, у повратку уочено је на шибљу у каналу, са друге стране канала један траг крви, па смо то обележили и осигурали и потом отишли назад до рампе где се налази депопнија.”
10.Зорица Г. - фризерка

“У салон је увек долазила са дететом, али такође и са Зораном који би или остао у салону и чекао да ја завршиим или би отишао, али би у међувременну 5-6 до 10 пута звао на телефон Јелену говорећи јој да пожури. (...) Што се Зорановог и Јелениног брака тиче, ја знам само оно што сам лично видела, а то је да се Јелена 2-3 пута расплакала, говорила је да јој је доста свега, да не може више да издржи, а на моје питање о чему се ради рекла је “ништа ти не знаш”. Иначе, знам да је Зоран увек омаложавао Јелену, да јој је говорио “види на шта личиш”, говорио је да је дебела, ружна, да не зна да се обуче, да је тетка. У једном од тренутака када је Јелена рекла да јој је свега доста, да јој је у кући катастрофа, да јој дође да узме дете и да оде, ја сам је питала због чега се не разведе, она ми је одговорила “Зоко, он би ме убио”

11.Ленка Ђ. - васпитачица

“Док сам се бавила Јаном између осталог дете је и цртало и сећам се да је цртала траву и сецкали смо маказама ту траву, а дете је рекло “то је трава где се моја мама изгубила”. (...) Сутрадан, ја сам одмах отишла тамо, узела сам дете и шетала га, дете је било свесно да се нешто страшно догађа, ја сам хтела да је водим код мене кући, али она је рекла да неће у моју кућу већ у своју и у једном тренутку је питала зашто сви плачемо па је рекла “значи ја више немам маму”.
12.Нора Р. К. - породична пријатељица

“Јелена се највише жалила на свекра, свакар се у тој кући за све питао, нпр. дете никада није ни ишло у Дом здравља и не знам да ли је имала књижицу, већ би је он лечио рецимо када би имала прехладу. Знам да се догађало да када дођу код нас кући да свекар Јелену зове на мобилни телефон јако пуно пута да је пита када ће да дођу кући.”

13.Магдалена Р. - продавачица

“Зоран је заједно са својим оцем на једно 3 - 5 дана пре Јеленине смрти био у продавници у којој ја радим, ја сам га лично услужила. (...) Што се тиче самих панталона које је купио, као што сам рекла када је био 3 - 5 дана пред Јеленину смрт, колико се сећам мислим да је купио два пара шарених панталона и једне црне.”

14.Милана Ш. - докторка

“Полицајци су негде око 23 сата дошли код мене кући и тражили да изврше увид у мој телефон изјавивши да су то пооследње поруке које је Јелена послала и да их то занима. Они су узели телефон, прегледалии га и вратили га.”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR