Glas Javnosti

Vuk Jeremić: Danas, još i više nego pre, nema smisla izlaziti na izbore (VIDEO)


Autor: Glas javnosti

Na ovim izborima se zna ko će pobediti i zna se da će štafeta vlasti ostati u ruci koja ju je i do sada držala, izjavio je između ostalog u intervjuu za Nova.rs predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Oni koji su prava opozicija biće van parlamenta i to će biti teška okolnost i u finansijskom i u medijskom i u svakom drugom smislu.

Jeremić je naglasio da je bilo turbulencija u Savezu za Srbiju, kao i akcija koje nisu bile zajedničke i dogovorene. Mišljenja je da je mnogo uvreda, teških reči, aktivne i pasivne agresije u Srbiji, no ističe da Narodna stranka tome neće doprinositi, i da su se zbog toga opredelili da se uzdrže od odgovora na napade kolega iz opozicije. Da bi došlo do promena u Srbiji, Jeremić kaže da je neophodno da se poklope tri stvari.

-Mnoge stvari su se dogodile od kada je počela diskusija da li bojkotovati ili ne. Mislim da danas, još i više nego pre, nema smisla izlaziti na izbore. Za to postoje tri ključna razloga. Prvi i najosnovniji je zdravlje, imajući u vidu da se mi još ni izbliza nismo okončali borbu sa ovom zarazom. Drugi je to što niko ko na ove izbore izlazi ne zaslužuje poverenje građana. Treći razlog je to što je njihov rezultat unapred poznat. Dakle, dobro se zna ko će pobediti, a da li će to biti sa dve trećine ili tri četvrtine prebrojanih glasova, nije presudno važno. Isto tako, ko se u poslednjem trenutku opredelio da promeni svoju odluku o bojkotu a ko ne, ko će s kim da preko noći uđe u koaliciju i slično, ne pravi nikakvu razliku.

Savetovao bih zato svakom ko želi dobro sebi i svojoj porodici, pre svega iz zdravstvenih a onda i iz drugih razloga koje sam naveo, da 21. juna ostane kod kuće.

Jeremić smatra da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da će izbori biti 21.juna.

-Kada sve u državi zavisi od samo jednog čoveka, onda je sve prilično neizvesno – pogotovo ako je taj neko sklon čestim promenama raspoloženja. Stoga ni ja, niti bilo ko drugi ne može da Vam odgovori na pitanje da li će ili neće biti izbora 21. juna, čak ni sam Vučić. Ono o čemu se trenutno raspravlja u međunarodnoj zajednici, pošto sam sa njihovim visokim predstavnicima razgovarao tokom prethodnih nekoliko dana, je slanje posmatračke misije Evropske unije. EU međutim još uvek nije odlučila da li će moći da je organizuje. To bi dakle mogao biti jedan od razloga za odlaganje, ali to nije presudno. Presudno je ono što bude prelomio čovek koji u ovoj zemlji danas ima svu vlast – da promeni ako hoće i crkveni kalendar, a kamoli izborni, kaže Jeremić.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR