Glas Javnosti

Usisivač, na crni petak


Autor: Glas javnosti

Crni petak, 27. novembar.

Od kovida 19 preminulo 57 osoba.

Novozaraženih - 7.780 građana.

Na respiratoru -245!

Stariji osnovci i srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu...Dragan Marković Palma, političar, kritikuje dr Predraga Kona da se "mnogo slika na TV"?!

Istovremeno, CRNI PETAK za šoping i trgovinu, koji smo i mi stanovnici Srbije, bez zadrške preuzeli od onih tamo daleko, preko Velike bare?!

Hm?

Oduvek sam, istina, tvrdio da mi, žitelji Srbije na brdovitom Balkanu, NIKAD ne prihvatamo pametne stvari otud, ali svaku budalaštinu, a za ovu zvanu CRNI PETAK - još jednom kažem da je budalaština par ekselans!

Zalud kažem.

Jer, u brojnim tržnim centrima, bazarima i prodavnicama juče, na crni petak, bilo je gužvi kao u najbolje vreme pred šalterima "Dafiment bake" iliti "Jugoskandika?!

Da bih Vam, poštovani čitaoci portala Glas javnosti ilustrovao o čemu ovde pišem ili pokušavam - moraću da ocinkarim neke moje rođake...

Na crni petak su - kupovali, baš - usisivač?!

I, to bi bilo ok, da nema onog - ali...

Supruga mog rođaka, prva u redu za usisivač - pozitivna je na Kovid - 19!! Asimtomatična! "Ništa joj nije", ili ništa ne oseća...Na sreću, ali...

Da nije bila testirana, đene-đene, ali uradila je test, dobila nalaz i uputsto lekara: sedi kući, zatvori se u sobu, izbegavaj svaki kontakt i sa najbližima - 14 dana!

Rekoh, virus "ne oseća", asimtomatična je, ali...Opet, kakav Kovid - 19, kakvi bakrači, kakve preporuke - usisivač je "samo na crni petak jeftiniji" i - pravac iz "izolacije" po - jeftiniji usisivač.

Kupila ga je!!

I, šta reći?

Nama, očito ne vrede svakodnevna upozorenja lekara, preporuke Kriznog štaba, saveti i - zdrava pamet?!

Jok. Usisivač, na crni petak...

Ili, skoro svakodnevno vodim rasprave sa svojim starijim sinom Ivanom, jer sam mu se "popeo na glavu" da s koronavirusom moramo da se borimo u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća, i da se tu, u autobusu - branimo od pandemije i svetske pošasti...

On, koji se isključivo vozi u svom autu, jer "ne podnosi" GSP, smatra da sam pošandrcao...pričajući stalno o GSP i borbu protiv korone...Možda je i u pravu...

Ja koji, što zbog godina, što zbog katarakte, koristim GSP prevoz, istina, baš  kad moram, shvatio sam, vozeći se  od Mirijeva do centra i obrnuto (ponekad koristimi taksi) da nama nema - spasa...U autobusima, istina, većina nosi masku, ali - neki ne?!

- Šta bre ti oćeš? Nosi tu brnjicu i ćuti!

- Neću ništa, ali ne razumem šta Vi time dokazujete, uljudno pokušavam da objasnim.

- Nema ja šta da ti objašnjavam. Virus ne postoji! Čitam ja šta piše na društvenim mrežama da je ovo zavera vlastodržaca protiv nas običnih građana. Moje zdravlje, moja stvar.

OK, mislim, tačno je - moje zdravlje moja stvar, ali šta je s tuđim zdravljem?

Pa, ništa, njegovo zdravlje njegova stvar!!

Istovremeno, ne znam zašto se moj stari znanac nedavno obrušio na dr Predraga Kona, koji se "samo slika" za TV, ali mislim da ovi napadi na lekare, koji su, pošteno, na ivici izdržljivosti i pitanje je kad će zdravstveni sistem da pukne, potpuno nepotrebni i ne služe ničemu. Ili, kao u slučaju dr Radovanovića koji nas svakodnevno bombarduje u Danasu svojim promišljanjima i kritikama, služe dnevnopolitičkim prepucavanjima...

Istovremeno, dr Radovanović, koji je lakonski odbio ponudu da uskoči u Krizniu štab i svojim idejama i iskustvom pomogne u borbi protiv Kovida - 19, svakodnevno seje nepoverenje među građanima oko stvrnih rezultata u testiranju, broju umrlih, zaraženih...

Da, ne budem zadrt: ne razumem ni dr Radovanovića, ali pošteno ni državu i Ministarstvo zdravlja?

Polemika bi mogla prosto da se prekine: ili da dr Radovanović podnese krivičnu prijavu protiv Kriznog štaba (Kona, Tiodorovića, Pelemiša, Darije Kisić Tepavčević...) za obmanjivanje javnosti ili da  Ministarstvo zdravlja (dr Zlatibor Lončar) presavije i podnese prijavu protiv dr Radovanovića za - širenje panike i da na sudu iznesu podatke - da li nas Krizni štab obmanjuje, ili da li, možda dr Radovanović iz nekog, njemu znanog razloga - namerno širi paniku?!

Trećeg nema!

(Glas javnosti - Vladan Dinić)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR