Glas Javnosti

Ухапшен осумњичени за напад на новинара БН телевизије Владимира Ковачевића


Autor: Глас јавности / Н1 – Бета / од 10.09.2018.

Полиција Републике Српске привела је једну особу за коју се сумња да је учествовала у нападу на новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, 26. августа у Бањалуци. Ухапшен је Марко Чолић из Бањалуке и за њега је затражен притвор. То је потврдио министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Навео је да је након интензивне истраге у протеклом периоду, ухапшен један од нападача, иницијала М.Ч, док се за другим нападачем интензивно трага. Додао је како постоји довољно доказа да је реч о нападачу, те да је Ковачевић ту особу идентификовао као нападача.

Ковачевић је брутално претучен 26. августа увече испред зграде у којој је становао, а Тужилаштво је тај напад окарактерисало као покушај убиства.

"Нема политичке позадине у овом случају", рекао је Лукач, додавши да "власт у РС нема никакве везе са нападом на новинара".

Он је навео да ће се утврдити да ли ухапшени има везе с неким другим политичаром или неком другом особом. Министар полиције је рекао да је на тужилаштву да предузме даље мере у расветљавању тог случаја.

Директор полиције РС Дарко Ћулум рекао је да се ухапшени брани ћутањем, а да полиција зна и име другог потенцијалног осумњиченог за напад на новинара.

Управни одбор Клуба новинара Бањалука још једном је позвао тужилаштво и полицију да истрагу доведу до краја, односно пронађу налогодавце напада и открију мотив како би Владимир Ковачевић, његова породица, али и шира јавност били сигурни.

Новинар Владимир Ковачевић раније данас је за Н1 рекао да је сада доста стабилниијег здравственог стања, те да је што се тиче сигурности доста опрезнији.

Глас јавности / Н1 – Бета / од 10.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR