Glas Javnosti

ПРЕСУДИЛИ ИНТЕРНЕТ ТЕРОРИСТИ: “Првокласаном материјалу за самоубицу” годину дана условно ако се поново НЕ РАЗНЕСЕ


Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 09.10.2018.

У бањалучком Окружном суду прва пресуда за тероризам у Републици Српској. Милан Мацура (33) из Бањалуке терети се за застрашивања грађана.

МИЛАН Мацура (33) из Бањалуке осуђен је у Окружном суду у том граду на условну казну од годину дана затвора због кривичног дела тероризма, што је прва пресуда за то дело у РС.

 
Према пресуди, Мацура неће ићи у затвор уколико у наредне три године не почини било које друго кривично дело. Мацура је оглашен кривим да је преко свог инстаграм-профила на страници манифестације “Зимзоград” написао да ће се опасати експлозивом и разнети у кругу “Зимзограда” на Тргу Крајине.

У спорном статусу Мацура је, између осталог, написао да је  и да је вољан да то покаже на примеру “Зимзограда”, те да без проблема на себе може натоварити 150 кг експлозива Ц4.

- Захваљиваћете ми се за 20 година. Ослободићу вас погани, смрдљивих кобасица, разређеног пива, вина и ракија. Примитивизма бл. газда, дрољетина и свих осталих пиз... По мени ће се звати школе, установе, јавна добра. Дјеци ћете давати моја имена... О мени ће се учити, причати бајке - пише у поруци.

 
БЕЗ ОПТУЖЕНОГ

ОПТУЖЕНИ Милан Мацура није присуствовао објављивању пресуде, што по закону и није био дужан. У образложењу пресуде председница судског већа Сњежана Кудрић је кратко навела да је тужилаштво у потпуности доказало Мацурину кривицу који је, с циљем застрашивања грађана претио извршењем тешког кривичног дела.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 09.10.2018.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR