Glas Javnosti

MIHAJLO DIVAC PRIMIO METAK OD LUKE BOJOVIĆA I NASTAVIO DA IDE KA NJEMU: Isplivala anegdota iz zatvorskih dana žestokog momka devedesetih!


Autor: Glas Javnosti

Surovi Bokser sa Bežanije, Mihajlo Divac, vodio je novobeogradski klan i ubrzo postao i predsednik fudbalskog kluba Bežanija. Ubijen je u 28 godini. Nakon kraće rasprave sa bivšim bokserom Radovanom Radusinovićem u vatrenom obračunu 12.02.1995. ispred hotela „Putnik“.

Mihajlo Divac zvani Dile je bio momak kratkog fitilja, a za vreme boravka u zatvoru voleo je da provocira i napada čuvare, zbog čega je veći deo robije proveo u samici.

-Mihajlo Divac i ja smo bili zajedno u zatvoru. Jednog dana je Dile na hodniku, koji vodi ka sobama, u povratku iz posete odbrusio nešto nadzorniku straže. Ovaj je opsovao Divca, na šta je Dile kroz kapiju klasično nokautirao nadzornika, da mu je šapka odletela 5 metara dalje! Divac je onda utrčao u svoju sobu koja je bila pretposlednja u paviljonu. Pre toga je tako nešto uradio samo Ljuba Zemunac, ali u svojoj sobi, dok je Dile to uradio nasred hodnika pred svima. Usledila je barikada sobe sa krevetima. Stražari su pokušavali da probiju tu blokadu i samo smo nas četvorica držali te barikade, dok je većina zatvorenika stala uz zid, ne želeći da učestvuju u pobuni. Kada bi neko od stražara pokušao da uskoči u sobu kroz prozor, dobijao je klupom po glavi. To je trajalo skoro sat vremena, sve dok pregrupisani stražari sa više blokova nisu probili barikade. Bukvalno su nas iskidali od batina, ali nismo hteli da se predamo. Jedan drugome smo stajali iza leđa i tako se tukli još 15 minuta dok nismo popadali. Verovali ili ne, najviše su stradale one jajare što nisu bile na barikadama već su se sklonili uz zid. Njih su ubacili u samice i svakodnevno tukli, a nas su smestili na bolničko i nisu nas više dirali. Divac je veliki čovek, bio je izuzetno pošten i srčan momak, ali i mnogo naivan- priča je jednog njegovog poznanika, a prenela je Fejsbuk stranica Legende devedesetih.

Mihajlo Divac je bio na ratistima od 1991 do 1993godine,Vukovar i Osmace. Bio je član 63 padobranske brigade a kasnije i vojne policije.

Po recima vojnih lica on je bio odličan i disciplinovan vojnik. Po povratku sa ratišta učvrstio je veze i preuzeo kontrolu nad podzemljem Novog Beograda.

Momak o kom Divac priča u filmu "Vidimo se u čitulji" tada klinac i kriminalac početnik je danas svima poznati Luka Bojović. Luka je devedesetih godina teško ranio u stomak Mihajla Divca, koji je tada važio za poznatog beogradskog kriminalca.

Obračun se dogodio u bašti kafića „Trozubac“ u Nušićevoj ulici, a do sukoba je došlo zbog toga što su se mrko pogledali.

Divac je ustao i krenuo ka Bojoviću da vidi šta nije u redu. Bojović je tada iz pištolja „CZ“ kalibra 10 milimetara iz straha pucao u Divca. Prvi metak je ispalio sa 5 metara i pogodio ga u stomak a kada je video da Divac i dalje ide ka njemu pucao je jos jednom, i pogodio ga jos jednom u stomak ali posto se divac okrenuo na stranu metak je prošao i kroz levu ruku.

-Reagovao sam kad je on mene pogledao – je*iga – onako provokativno. I onda sam ustao i krenuo prema njemu. I on je ustao. Ja sam napravio dva-tri koraka, a on je pucao u mene sa četiri-pet metara. Prvi metak me je pogodio u stomak – ja sam i dalje išao; drugi metak mi je prošao kroz ruku i stomak – i dalje sam išao prema njemu. Tada sam mu rekao: ‘Mali, nabiću ti tu utoku u du*e – razumeš.’ Šta sam trebao? Ovaj me upucao, i šta sam ja trebao?- ispričao je Divac tada u filmu “Vidimo se u čitulji”.

Nije tajna da je pripremana osveta, spekulisalo se da je Bojovic preko nekih kanala pokušao da otkupi svoj život i da se iskupi zbog navodnog "neznanja" o kome je reč ali je svakako nakon 1995. godine i Diletove pogibije, a i zbog toga sto se Bojovic smatrao Arkanovim "klincem", taj obračun prošao nekažnjeno.

Poslednji kadar u filmu "Vidimo se u čitulji", kad nakon što Mihajlo Divac kaže da "ne veruje u povlačenje i da kad jednom počneš da živiš tim životom, živećeš tako dok postojiš", ide snimak sa njegove sahrane.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR