Glas Javnosti

Drenica čuva tajnu: HAŠIM TAČI JE SRBIN!


Autor: Glas javnosti

Kako Portal Glas Javnosti pouzdano saznaje iz srpskih i albanskih izvora koji potiču iz Drenice, Hašim Tači (Hashim Thaçi ), vođa šiptarskih terorista, tzv. OVK i premijer, pa predsednik samoproglašen "države Kosovo",sada u Hagu - poreklom je Srbin!

Porodica Hašima Tačija ranije se  prezivala Čitaku, a i to prezime nije "celo" već skraćeno?! Izvedeno je od "čisto" srpskog prezimena - Čitaković.

Dakle, koreni vođe  "OVK" i možda budućeg predsednika tzv. države Kosovo su srpskog porekla i značenja, kao uostalom i cela familija koja ga je nosila

Glas javnosti:  Zašto je familija Čitaković prvo promenila prezime u Čitaku, pa u Tači?

- Promena prezimena i albanizacija, objašnjavaju sagovornici "Glasa javnosti" bio jedini način "opstanka Srba" u Drenici gde je pritisak na Srbe bio najžešći i gde je etnička čistoća uspostavljena pre nego bilo gde drugde na Kosmetu.

Glas javnosti: Ipak, zar nije bilo dovoljno što su od Čitakovića postali Čitaku?

- Da bi se poreklo još više i što više prikrilo, uzeto je prezime po albanskom plemenu iz Albanije - Tači. Tači je, čini se, objašnjavaju sagovornici, možda zato i danas prinuđen da se stalno i posebno dokazuje, po onoj poznatoj narodnoj da je "poturica gori od Turčina".

Otuda i nadimak "Zmija". 

(Glas javnosti/Fehmi Ajeti (Priština))

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR