Glas Javnosti

AERODROM "NIKOLA TESLA" VAŽI ZA JEDAN OD NAJBOLJIH U EVROPI: Osvojio četiri nagrade

Društvo
Autor: Glas javnosti

Odato je priznanje i osoblju aerodroma Nikola Tesla, udobnosti aerodroma, a aerodrom je uvršten i na listu najčistijih na starom kontinentu

Treći put beogradski Aerodrom Nikola Tesla (BEG) uvršten je u istraživanju ACI među najbolje u Evropi u kategoriji aerodroma kroz koje godišnje prođe od pet do 15 miliona putnika.


Beogradskom aerodromu ovoga puta pripale su četiri nagrade Međunarodnog saveta aerodroma (ACI - Airport Council International), u okviru programa za kvalitet usluge Airport Service Quality.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd nagrađen je za najbolji aerodrom po veličini od pet do 15 miliona putnika godišnje u Evropi, saopštila je kompanija VINCI Airports. Pored ovog priznanja, dobijene su i nagrade,  za "aerodrom sa najposvećenijm osobljem", "najudobniji aerodrom u Evropi" i za "najčistiji aerodrom" u Evropi, navodi se u saopštenju.

Istini za volju, treba napomenuti da tu nagradu, odnosno mesto na listi najboljih evropskih aerodroma sa godisnjim prometom između pet i 15 miliona putnika Nikola Tesla deli sa rimskim Ćampinom, izmirskim Adnan Menderes aerodromom, aerodromima u Keflaviku i Portu, milanskim aerodromom Linate, kao i aerodromu Makedonija pored Soluna.


Nagradu ACI u okviru programa za kvalitet usluge dobio je i zagrebački aerodrom Franjo Tuđman (ZAG). U kategoriji evropskih aerodroma sa godišnjim prometom između dva i pet mioliona putnika, MZLZ dobila je nagradu za "lakoću putovanja" (Easiest Airport Journey) zajedno sa aerodromima u Rimu, El Hiero, Izmiru, Talinu i Reusu.

Zagrebački aerodrom pohvalio se i da je "uvršten u Listu izvrsnosti generalnog direktora ACI World 2023. (ACI World Director General’s Roll of Excellence)".

Ovo priznanje dodeljuje se aerodromima koje su osvojile više ACI WORLD ASQ nagrada tokom pet godina uzastopno, u razdoblju od poslednjih 10 godina. "Takvih je samo osam aerodroma u svetu, a jedan od njih u 2023. godini je i zračna luka Franjo Tuđman", ponosni su u Zagrebu.


Tokom 2023. godine čak 595.000 putnika širom sveta učestvovalo je u istraživanju ACI/ASQ, što je rezultiralo dodelom ukupno 170 ASQ nagrada. Čak 90 aerodroma je osvojilo nagrade, a beogradski aerodrom je, kao što smo već naveli, nagrađen u četiri kategorije.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR