Glas Javnosti

TEST LIČNOSTI koji traje samo minut, a govori SVE O VAMA! (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Najkraći lični test koji se zove "krug života" koriste mnogi psiholozi i profesionalni treneri, a genijalan je kao alat za brzi vizuelni prikaz osam najvažnijih životnih aspekata.

Traje oko jednog minuta, a vizualno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu trebate više raditi u životu.

Život svakog čoveka sastoji od osam najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvaliteta života i okolina), novac…

Veoma je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte sliku koju vidite ispod:

Ocenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mesec, pola godine, godina,…) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite tačke (ocene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Da li je to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobićete vizualno svoj personalni “točak života”, a zajedno s njim i razumevanje na to što treba da obratite pažnju. Očito, teži se dobiti što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo što. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uveravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osveštavanjem kvalitete svih osam aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš “točak života” postati okrugliji, veći.

Radite ovu vežbu svakog meseca kako bi vizualno pratili svoj napredak.

(Glas javnosti/ aura. ba)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR