Glas Javnosti
Posta

LJUBAV TRAŽILI I PO BANDERAMA: Dva oglasa sa RAZLIKOM OD 100 GODINA, skoro identična, a MUŠKARCI NE BIRAJU NAČIN da dođu do ŽENE!

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

U današnjem vremenu digitalizacije čini se da smo jedine generacije koje izlaze na sastanke i ljubav traže „na slepo“. Toga je bilo i u prošlosti. Najbolji primeri jesu ljubavna pisma koja su se razmenjivala dugo pre vizuelnog kontakta dvoje budućih supružnika, ali tu su i oglasi lične prirode.

Nikada nije bio problem da se ljubav traži putem oglasa, a jedan takav desio se početkom dvadesetog veka i ne razlikuje se mnogo od današnjih, osim po jednoj preciziranoj stavki. Tada je bilo uobičajeno da se muškarci ranije žene, tako da je ovaj mladić od 24 godine tražio ženu od 16 do 22 godine starosti. Uslov je da devojka bude čestita i simpatična, da bude iz unutrašnjosti, dok je tačno peciziran dodatni ultimatum taj da devojka mora posedovati miraz određene sume. Navodi se da će razlog biti predočen na eventualnom sastanku. Zauzvrat se ističe dobro materijalno stanje dotičnog gospodina koji raspolaže kućom u centru Beograda.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by istorijskizabavnik (@istorijskizabavnik)

 

Da oglasi ne gube na kvalitetu kako godine prolaze, svedoči i onaj na banderi i to prošle godine. Koliko je pandemija ljude učinila očajnim zbog ograničenja po pitanju kontakta uvideo je i ovaj Hrvat. On je precizirao da potencijalna devojka mora biti korona negativna, da ima između 23 i 32 godine, i da je cilj svega „ reprodukcija sa ciljem očuvanja ljudske rase“.  On vrlo detaljno opisuje sebe kao pozitivnu osobu koja ne gleda televiziju i ne čita novine, ali je zato vešt u poslovima moleraja, baštovanstva, sportskih masaža, fotografisanja dronom i uz to nudi i časove nemačkog jezika.

Foto:Twiter

2019. godine je na banderi autobuskog stajališta kod Doma omladine osvanuo oglas u rukopisu u kome usamljen Radoslav Uskoković iz Jabučkog rita zbog samoće traži vrednu, finu i poštenu ženu između 35 i 50 godina. Buduća izabranica ne mora ništa da radi, već samo da ga ponekad poljubi, da sa njom pije kafu i da do kraja života žive u slozi.

Foto:Fejsbuk

Ovaj penzionisani radnik obezbeđenja u Ambasadi Švajcarske u Beogradu, kaže da ga je na takav potez naterala samoća, nakon neuspelog pokušaja da nađe suprugu preko agencije za bračno posredovanje.

Sudeći po njegovom sadržaju, oglas je poslednja nada pedestpetogodišnjeg Radoslava sa Palilule da pronađe životnu saputnicu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP