Glas Javnosti

Vranje na ivici povratka mera

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", samo u jednom danu u Vranju je registrovano 39 obolelih od korona virusa.

Na drugom mestu nalazi se dvomilionski Beograd sa svega 18 pozitivnih na Kovid-19. Grad na jugu Srbije postao je novo žarište opakog virusa, a članovi Kriznog štaba otkrili su i zašto je u Vranju, kao i u Leskovcu, došlo do tako brzog širenja korone. Razlog je što, kako su istakli, većina radnika fabrika u ovom delu zemlje ima domaćinstva u kojima živi nekoliko generacija. I tako je došlo do masovnog zaražavanja.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović upozorio je pre dva dana da je situacija na jugu Srbije i dalje nesigurna. Posebno je komentarisao epidemiološku situaciju u Vranju, gde su u jednom kolektivu korona virusom zaražene desetine radnika. Ovakva situacija u Vranju, istakao je naš ugledni epidemiolog, trebalo bi da opomene celu Srbiju.

 
- Ukoliko bi broj novozaraženih počeo ubrzano da raste, ono što bismo mogli da vratimo od mera odnosilo bi se na konkretno žarište - rekao je dr Tiodorović za "Blic". - Kao mere u tom slučaju, ukoliko bi se ispostavilo kao neophodne za suzbijanje širenja virusa, mogli bi da se zatvore ili da se samo ograniči rad kafića, možda kretanja.
(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR