Glas Javnosti

Porodilja i novorođenče u Subotici pozitivni na koronu, porođaj obavljen carskim rezom

Vesti
Autor: Glas javnosti

Među potvrđenim kovid pozitivnim slučajevima u Opštoj bolnici u Subotici je i tek rođena beba muškog pola, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

- Beba muškog pola je bezbedno porođena carskim rezom. Majka je imala blage respiratorne tegobe pri prijemu u bolnicu. I majka i beba se nalaze u stabilnom kliničkom stanju - kažu u kovid bolnici u Subotici.

Trenutno se na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi od koronavirusa, na kovid infektivnom odeljenju, kovid centru i kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi ukupno 104 pacijenta.

 - U poslednja 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice obavljeno je 14 pregleda, od toga su dva pacijenta zadržana na bolničkom lečenju. Na dalju kućnu izolaciju otpušteno je devet pacijenata u oporavljenom stanju. Devet pacijenata nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. Svi ostali hospitalizovani su stabilnog kliničkog stanja - kažu u bolnici.

Sa blagom kliničkom slikom, i u kućnoj izolaciji, registrovan je i jedan zdravstveni radnik.

- Po prvi put od registrovanja drugog pika epidemije, tokom vikenda, beležimo veći broj otpuštenih u odnosu na broj pacijenata na bolničkom lečenju zbog kovid infekcije - kažu zdravstveni radnici.

Od početka epidemije u Srbiji, od posledica koronavirusa u Subotici je preminulo šest pacijenata.

(Glas javnosti/ Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR