Glas Javnosti

Dečaka, koji je jedini preživeo pad sa žičare u Italiji – želi da usvoji više porodica

Vesti
Autor:

Petogodišnjeg dečaka Ejtana, izraelskog porekla, koji je jedini preživeo tragičan pad kabine sa žičare u Italiji, želi da usvoji već nekoliko porodica. Građani Italije već prikupljaju novčanu pomoć za ovog dečaka koji je u nesreći  ostao bez roditelja, mlađeg brata, bake i deke.

To je novinarima saopštila Marčela Severini, gradonačelnica odmarališta Streza gde se dogodila ova strašna nesreća kada je u nedelju, 23. Maja ove godine, zbog neispravnih kočnica došlo do izletanja jedne kabine sa žičare u kojoj je bilo 15 ljudi, a preživeo je samo ovaj dečak.  Žičara se prostire na alpskom brdu Motarone,  iznad pijemontskog  jezera Lago Mađore (Lago Maggiore). 

 

 

U ljudima još ima čovečnosti 

 

Ona je predočila da su je pozvale tri porodice koje su izrazile spremnost da usvoje ovog dečaka i dodala da ,, postoje gestovi koji nas podsećaju da na svetu još uvek ima puno čovečnosti“. „Srećom ovaj dečak ima tetku i ostalu svoju porodicu koja ga podržava i pomaže mu da prevaziđe bol ", citirali su lokalni mediji njene reči. 

Dečak je zadobio višestruke prelome i leči se u bolnici u Torinu, gde su ga probudili iz veštačkog sna. Ejtan je već razgovarao sa tetkom.

Stotine ljudi je juče u gradu Aviel, na severu Izraela,  prisustvovalo oproštaju i sahrani dečakovih roditelja i dvogodišnjeg brata , dok će se sahrana roditelja dečakove majke, koji su poslednjih nekoliko godina živeli na severu Italije u mestu Pavija, održati danas. Ceremoniji u jevrejskoj državi prisustvovao je i italijanski ambasador u Izraelu Žanluiđi Benedeti (Gianluigi Benedetti).

 

Istražni tužilac je odredio pritvor za troje zaposlenih u kompaniji koja je upravljala žičarom u Italiji sa koje se otkačila kabina u kojoj je poginulo 14 ljudi. Postoji osnovana sumnja da su u rad pustili neispravnu žičaru na kojoj su namerno onemogućili rad zaštitne, automatske  kočnice, ’nadajući se da se uže za nošenje kabina na žičari ne može pokidati'.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP