Glas Javnosti

DAMIRU MIKECU SREBRO U TOKIJU: Strelcu nije zadrhtala ruka osvojio prvu medalju


Autor: Glas javnosti

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini vazdušni pištolj.

Damir Mikec je doneo prvu medalju Srbiji na OI u Tokiju!

Mikec je završio iza Iranca Džavada Forugija, dok je treći Kinez Vei Pang.

Strelac Damir Mikec plasirao se u finale Olimpijskih igara, sa 578 bodova Mikec je u zauzeo 8. mesto i sa poslednjeg mesta u kvalifikacijama osigurao poziciju koja vodi u borbu za medalju, dok je najbolji bio Indijac Čaudari Saurab sa 586 bodova.

Damir je odlično startovao u prvoj i drugoj seriji sa po 98 pogodaka od 10 hitaca, trećoj, petoj i šestoj po 96, a u četvrtoj najslabijoj 94 hica.

Srpski strelac imaće šansu da popravi skor od 8.30, kada su na programu finalni okršaji.

Mikec je čas bio unutar osam najboljih, pa izvan, a kada je završio sa 578 bodova, čekali su se ostali takmičari. Na kraju je Pakistanac Gulfam Džozef imao poslednji hitac koji je sve odlučivao - bio mu je potreban hitac u centar za 10 bodova, ali je pogodio "devetku" i tako je sa istim brojem krugova, ali sa manje hitaca u centar je ostao iza Mikeca.

Mikec je imao isti broj krugova i kao sedmoplasirani Kinez Vei Pang, dok je su čak trojica takmičara završili sa 577 krugova, jednim manje od Srbina.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR