Glas Javnosti

VOLODIN: Da bi sačuvoa vlast, Makron bi izazvao Treći svetski rat

Svet
Autor: Glas javnosti

Inicijative predsednika Francuske postaju opasne za francuske građane, ocenjuje predsednik Državne dume.

Francuski predsednik Emanuel Makron nije smislio ništa bolje nego da izazove treći svetski rat kako bi zadržao vlast, naveo je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Naime, francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da se EU složila da stvori "devetu koaliciju za duboke udare" – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. 

On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu" i istakao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da još nije postignut konsenzus.

"Makron je dao niz glasnih izjava, uključujući mogućnost slanja NATO trupa u Ukrajinu, što je zgrozilo stanovnike njegove zemlje i lidere niza evropskih država. Čak je i Šolc, setivši se Hitlera, bio zatečen takvim ludim avanturizmom. Da bi održao vlast, Makron je smislio ništa bolje nego da izazove treći svetski rat. Njegove inicijative postaju opasne za francuske građane", napisao je Volodin na Telegramu.

Kako je istakao, Makron je tokom svog predsedničkog mandata postigao malo toga.

"Ekonomska stagnacija, protesti žutih prsluka i farmera, geopolitički porazi u Africi: na zahtev Malija, Burkine Faso i Nigera, francuske trupe su povučene. Osim toga, vlasti Nigera najavile su obustavu izvoza uranijuma i zlata u Francusku, a takođe su od Pariza zahtevale kompenzaciju za više od 100 godina kolonijalne pljačke prirodnih resursa zemlje", ukazao je.


Prema njegovim rečima, upravo zbog svega toga i mnogih drugih problema, Francuzi ne podržavaju Makrona, čiji je rejting pao na izuzetno nizak nivo.

"Da su izbori danas, Marin Le Pen bi na njima pobedila. Pre nego što da takve izjave, Makron bi dobro da se seti kako se to završilo za Napoleona i njegove vojnike, od kojih je više od 600 hiljada ostalo da leži u vlažnoj zemlji", zaključio je predsednik Državne dume.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR