Glas Javnosti

Razlika između Rusa i Amerikanaca

Svet
Autor: Glas javnosti

Posle još jednog bombardovanja u Kandaharu, Amerikanci su uhvatili talibanskog komandanta na terenu.

Tokom ispitivanja, 70-godišnji Avganistanac Abdulah priča zanimljivu priču.

„Vreme pravih bitaka bilo je sa Rusima. To su bile dostojne borbe sa dostojnim vojnicima. Sve je bilo stvarno. Nekako muški. Imali smo mnogo toga zajedničkog sa vama Amerikancima, ali vi ste bili kukavice i ostali ste isti. Nikada nisu rizikovali svoje živote. I na isti kukavički način su me zarobili. Ispalili su 100 granata na selo. Kilometrima su istrebljivali sve civile. Rusi se nisu borili krijući se kao pacovi.

Šah Masud nam je naredio da zauzmemo jednu visinu preko koje možemo da kontrolišemo jarugu Pandžer.


Rusi su se nalazili na visini i mesecima nismo mogli da prođemo. Okupili smo vojsku za ovaj napad i trebalo nam je pet dana da slomimo ruski otpor. I to zato što su ostali bez municije. Skupo smo platili ovu visinu. Na našoj strani gubici su bili više od 280 vojnika... Bili smo veoma ljuti kada smo se popeli na visinu i videli da se protiv nas bori PETO DECE od 18 godina. Vi Amerikanci ne možete zamisliti ovaj prizor. Pet protiv vojske Šaha Masuda. Naredili su im da se mole. Znali su da ćemo ih ubiti. A znate li šta su radila ova ruska deca? Gledali su nas ćutke i sva petorica su se držala za ruke i zagrlili se. Bili su spremni da umru kako god. Stajali su prljavi, gladni i zagrljeni...

Nisu pričali ni plakali. Samo su čekali svoju smrt. Ostali smo bez reči... Takav prizor mogao je da zadivi i najodlučnije vojnike koji su na sve bili navikli. I pored toga što su Rusi pobili polovinu naše vojske, nismo znali šta da radimo. Za nas su to bili veliki ratnici. Imali su čast. Nisu tražili svoje živote. Moji unuci studiraju u Nemačkoj, ali bih voleo da odrastaju kao ovi Rusi – pravi muškarci. A onda smo pustili ove Ruse. Da, komandanti su bili nezadovoljni ovom odlukom, ali se o naredbi ne raspravlja. Pustili su ih na miru. I pogodite šta?

Rusi su se zagrlili i NISU SE okrenuli DA vide da li ćemo im pucati u leđa! To su bili pravi muškarci...


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR