Glas Javnosti

Vučić danas u Severnoj Makedoniji

Politika
Autor: Glas javnosti

U Skoplju se održava susret „Zapadni Balkan i EU“ i sastanak lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan.

Domaćin susreta je makedonski premijer Dmitar Kovačevski.

Prvo će se održati panel diskusija lidera, kojoj će osim Kovačevskog, prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Crne Gore Milojko Spajić, premijer Albanije Edi Rama, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, dok će se putem video poruke obratiti predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Sastanku će prisustvovati i generalni direktor Direktorata EK za susedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman i pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejms O’Brajan.

Panel diskusija počeće u 9.40 sati. Potom je u 11 sati, predviđen plenarni sastanak lidera sa predstavnicima međunarodnih organizacija.

Na skupu o Planu rasta za Zapadni Balkan učestvovaće i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju, CEFTA-e i Investicionog foruma komora Zapadnog Balkana, USAID-a, kao i nekih međunarodnih finansijskih institucija.

Evropska komisija je u novembru prošle godine predstavila novi Plan rasta za Zapadni Balkan, koji uključuje šest milijardi evra bespovratne pomoći i kredita za ubrzanje socijalnog i ekonomskog približavanja Evropskoj Uniji.

Kako je najavljeno, u 12.15 biće održana pres konferencija lidera Zapadnog Balkana.

Poslednje pripreme za sutrašnji događaj u Skoplju su u toku, a za praćenje događaja akreditovalo se 100 medijskih ekipa iz celog regiona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR