Glas Javnosti

POČELI SUKOBI SA MIGRANTIMA: Mađarska poslala policiju na granicu sa Srbijom

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Mađarska ispratila kontingent od još 30 mađarskih policajaca koji će da služe u Srbiji i pomažu u zaštiti granice.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Bence Retvari rekao je u Budimpešti, na ispraćaju novog kontingenta policajaca, da zaštita granica nije samo pitanje javne, već i nacionalne bezbednosti.

"U južnom pograničnom delu naše zemlje ilegalni migranti su sve nasilniji, napadaju policajce, koriste oružje, oštećuju objekte granične zaštite i izazivaju saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, a već se vodi borba i za teritoriju između pojedinih grupa organizovanog kriminala", istakao je Retvari.


On je naveo da je primarna linija odbrane mađarsko-srpski granični pojas, ali da je u interesu Mađarske da se ova granica proširi južnije, do graničnog pojasa Srbije i Severne Makedonije, navedeno je na sajtu mađarske policije.

Retvari je dodao da je Mađarska policija posvećena sprečavanju ulaska ilegalnih migranata u tu zemlju i na teritoriju Evropske unije i da je u tom cilju ponudila podršku i zemljama Zapadnog Balkana.


Saradnja je, prema njegovim rečima, kontinuirana, a prošle godine je u Srbiji služilo ukupno 394 pripadnika mađarske policije.

"Glavni zadatak mađarske policije je patroliranje u cilju sprečavanja i otkrivanja ilegalnih prelazaka granice, a rade i na privođenju ilegalnih migranata i krijumčara ljudi. Naše kolege neće služiti samo u neposrednoj blizini granice, već i na dubljim delovima puteva", kazao je.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti



Glas javnosti/B01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR