Glas Javnosti

NBS: Ostvaren rekord broja i vrednosti plaćanja u instant sistemu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sistem za instant plaćanja NBS jedan je od prvih sistema te vrste u svetu

U platnom sistemu Narodne banke Srbije za instant plaćanja (IPS NBS sistemu), 15. aprila ove godine realizovana su 384.623 plaćanja u iznosu od 4.931.166.508,87 dinara, što predstavlja novi rekordan dnevni broj realizovanih transakcija od početka rada ovog sistema, saopštila je centralna banka.

Kako se navodi, sistem za instant plaćanja NBS jedan je od prvih sistema te vrste u svetu i počeo je s radom 22. oktobra 2018. a od tog datuma funkcioniše izuzetno uspešno, uz visok i stalno rastući broj plaćanja koje građani i privreda Srbije izvrše upotrebom sistema za instant plaćanja.


NBS podseća da sistem za instant plaćanja omogućava jedan od najsavremenijih načina plaćanja koji trenutno postoji u svetu, jer funkcioniše 24 časa, sedam dana u nedelji 365 dana u godini.

"Zahvaljujući ovom sistemu NBS građanima i privrednim subjektima omogućeno je da plaćanja izvršavaju lako i brzo, s bilo kog mesta i u koje god vreme, čak i vikendom, neradnim danima ili noću, a primalac plaćanja novac dobija za dalje raspolaganje za svega nekoliko sekundi", navodi se u saopštenju centralne banke Srbije.


Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR