Glas Javnosti

SRBI PALI U ŠPANIJI: U akciji 'DINASTIJA' raskrinkan BALKANSKI KARTEL uz pomoć agenta DEA koji je bio KRTICA

Svet
Autor: Glas javnosti

Policija Španije izveča je uspešnu akciju hapšenja i zaplene velike količine droge pod imenom "Dinastija" u kojoj su raskrinkane članovi Balkanskog kartela i grupe "Poslastičari" iz Galicije uz pomoć agenta DEA koji je glumio krticu.

Španska policija objavila je nove detalje spektakularne akcije "Dinastija", u kojoj je krajem oktobra u Galiciji zaplenjeno više od pola tone kokaina i uhapšeno dvoje Srba, povezanih sa balkanskim kartelom, a osumnjičeni narko-dileri raskrinkani su zahvaljujući agentu DEA (Američke agencije za borbu protiv droge), koji je bio infiltriran u kriminalnu grupu.

Podsetimo, 31. oktobra lisice su stavljene državljanima Srbije N. D. (37) i P. P. (36), a zajedno sa njima uhapšeno je i nekoliko pripadnika galicijske narko-bande "Poslastičari". Kod njih je nađeno 560 kilograma kokaina, koji su planirali da do odredišta transportuju u pokvarenom automobilu, koji su natovarili na kamion šlep-službe.

Hapšenje na sastanku

- Članovi bande pohapšeni su u jednoj brvnari tokom pregovora o primopredaji robe. Tu su se "Poslastičari" sastali sa dvojicom Srba, koji su navodno deo balkanskog kartela. Srbi je trebalo da od njih preuzmu kokain. Situacija je bila strogo kontrolisana, jer su pripadnici više policijskih timova nedeljama pratili pripadnike grupe i čekali pogodan momenat za hapšenje. Osumnjičeni su praćeni fizički, slušani su im telefoni i u svakom momentu se znalo gde se nalaze - preneo je španski sajt El Correo Gallego, pozivajući se na izvore iz suda i policije.

Kako su naveli, tokom praćenja krimi-grupe prikupljeno je dovoljno dokaza, a sastanci članova grupe su dokumentovani.

- U sve je bio uključen agent DEA, koji je bio krtica. Tajni agent je glumio kupca robe i bio je upućen u sve njihove aktivnosti i planove - navode mediji, koji su opisali i akciju hapšenja srpskih državljana.

- Policija je na kružnom toku presrela i zaustavila beli BMW u kome su bili Srbi. N. D. nije uspeo ni da reaguje, dok je P. P. pokušavao da pruži otpor policajcima, ali je brzo savladan - prenosi izvor.

Grb Mančestera

Za to vreme, kako navode, galicijska banda "Poslastičari" čekala je u kući spremna da preda drogu.

- Paketi kokaina, koji su bili obeleženi grbom FK Mančester junajted, vozilo šlep-službe i pokvareni automobil, sve je bilo spremno. Međutim, policija je upala u vilu, iznenadila trgovce drogom i uhapsila ih. Navodno, članovima bande nije bilo jasno ko ih je odao policiji - navode mediji.

Preuzeli primat: Ojačali u švercu kokaina

"Poslastičari" su Srbe plaćali kokainom, a ne novcem, što je veoma specifično. - Takođe, sumnja se da su uhapšene N. D. i P. P. poslali ključni ljudi iz balkanskog kartela da preuzmu drogu. Kako su otkrili španski istražitelji u saradnji sa DEA, banda "Poslastičari" iz Galicije godinama sarađuje sa balkanskim kartelom, koji je poslednjih godina znatno ojačao i preuzeo primat u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu - navode izvori.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR