Glas Javnosti

NOVI BIZARNI TREND NA TIKTOKU: Dečak u KRITIČNOM stanju zbog SMRTONOSNOG IZAZOVA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi smrtonosni izazov pojavio se na društvenoj mreži TikTok, gde tinejdžeri koriste male magnete koje stavljaju na jezik, kako bi izgledalo da imaju pirsing.

Pošto su dvojica dečaka od 11 i 13 godina završila na operaciji, posle gutanja magneta, a jedan od njih još uvek je u kritičnom stanju, upozorenje roditeljima dolazi sa svih strana. 

Dečak Elis Trip (11)  iz Velike Britanije u kritičnom je stanju nakon što je slučajno progutao pet malih magnetnih kuglica isprobavajući novi TikTok trend. Operacija je trajala čak šest sati, doktori su u prvi mah pomislili da ima problem sa slepim crevom.

Da je reč o magnetu, shvatili su prilikom pregleda kada su se kuglice zbog magnetizma zalepile za hiruršku opremu. Odveden je u dečju bolnicu u Bimringem gde je imao dve velike operacije, a odstranjeno mu je čak pet centimetra creva.

 

Doktori su rekli da je on peto dete koje je došlo u bolnicu u poslednjih nedelju dana zbog magnetnih kuglica u telu.

Njegova majka Ejmi Klark na Fejsbuku je napisala upozorenje i molbu roditeljima da se reše opasnih kuglica.

- Ovo je noćna mora! Ova Tik Tok pomama mogla je da ga ubije da je bila duže u njemu. Molim vas razgovarajte sa svojom decom i recite im koliko su kuglice opasne. Smrtonosne su ako se progutaju. Imaju ih čak i u školama i vrtićima. Uništite ih - napisala je ona.

 

Nije poznato kako je Elis došao do njih jer, kako kaže njegova porodica, takve kuglice nemaju u kući, a dečak nema ni profil na TikToku.

Sju Dejvis (50), direktorka bolnice u Birmingamu, rekla je da se dečakovo tijelo bori protiv infekcije.

- On je jako, jako loše. Dve velike operacije u samo nekoliko dana nisu dobre ni za koga, a kamoli za dete. Zabrinuta sam. Nismo mislili da bi ovako nešto ikada moglo da se dogodi, ove male kuglice su nanele veliku štetu - rekla je i dodala da se Elis još bori za život.

Nacionalna zdravstvena služba zatražila zabranu prodaje magneta

Primetan je čak i porast prijema u bolnicu među tinejdžerima, jer su mnogi učestvovali u ovom trendu, a Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije traži zabranu prodaje metalnih kuglica, odnosno magneta.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR