Glas Javnosti

JAPANSKI PREMIJER: Olimpijske igre će biti dokaz POBEDE NAD KORONOM!

Svet
Autor: Glas javnosti

Japanski premijer Jošihide Suga obećao je da će pandemiju staviti pod kontrolu i da će se ovog leta održati Olimpijske igre u Tokiju, što će, kako je ocenio, biti dokaz pobede nad korona virusom.

U govoru pred Parlamentom, Suga je rekao da će njegova vlada izvršiti reviziju zakona, kako bi mere protiv korona virusa postale izvršive uz kazne i nadoknade.

Japan je na početku pandemije dobro kontrolisao situaciju, nije bilo strogih mera protiv širenja zaraze, ali je u poslednjih nekoliko nedelja broj zaraženih u porastu.

-Da bih vratio osećaj sigurnosti staviću pod kontrolu korona virus, koji besni širom sveta i koji sada pogađa Japan. Stajaću u prvim redovima bitke, naveo je on.

Suga je rekao da će održavanje Olimpijskih igara biti "dokaz pobede protiv korona virusa".

-Uspostavićemo pune mere protiv zaraze i nastavićemo odlučno sa pripremama, kako bismo organizovali Igre koje mogu pružiti nadu i hrabrost celom svetu, dodao je on.

U nedavnoj anketi u medijima, oko 80 odsto javnosti u Japanu smatra da Olimpijske igre ne bi trebalo da se održe.

Suga je rekao da je vakcina ključna i da se nada da će vakcinacija početi kada Ministarstvo zdravlja Japana odobri Fajzerovu vakcinu, jednu od tri inostrana dobavljača, krajem februara.

Olimpijske igre trebalo je da se održe u Tokiju prošlog leta, ali su odložene za godinu dana zbog pandemije i počeće 23. jula.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR