Glas Javnosti

INTERNET SVE OPASNIJI ZA MALIŠANE! Dečak (12) preminuo nakon TikTok IZAZOVA 'GUŠENJE PERTLOM'

Svet
Autor: Glas javnosti

Džošua Hejlijesus iz Kolorada je pronađen na podu kupatila u porodičnoj kući, nakon što je prihvatio izazov na Tik tok društvenoj mreži. Dečak je proveo skoro 19 dana u komi, nažalost, u utorak je preminuo.

- Džošua je otišao da bude sa Bogom. Zahvaljujemo se svima koji su se molili sa nama i delili naš teret u ovo teško vreme. Vaše molitve i ljubav su nas utešile i zahvalni smo na vašoj podršci - navodi se u poruci objavljenoj na stranici za skupljanje donacija.

Otac dečaka Zerihun Hejlijesusu kazao je za za KCNC da želi da drugi roditelji budu na oprezu zbog izazova koji su popularni na sajtovima kao što su TikTok i Jutjub. Oni ohrabruju decu i tinejdžere da se snimaju da drže dah dok se ne onesveste, istakao je on.

Rođaci dečaka, koji je doživeo moždanu smrt i bio na aparatima 19 dana, kažu da veruju da je Džošua koristio pertlu tokom izazova.

- Nikada ne bih pretpostavio da bi moj sin uradio tako nešto. Sada plaćam cenu za to. Proživljavam ovo i mrzeo bih da i drugi roditelji prolaze kroz ovo - kazao je Zerihun, a prenosi New York Post.

Rodbina kaže za Džošuu da je bio talentovan javni govornik koji je želeo da psotane pastor. Takođe, kažu da je planirao da postane vojnik.

Lokalna policija pokrenula je istragu povodom incidenta, javlja list "Denver Post". TikTok je prošlog meseca objavio saopštenje u kome je "izneo najdublje saučešće" Džošuinoj porodici.

- Mi u TikToku nemamo većeg prioriteta od toga da štitimo bezbednost naše zajednice, a sadržaj koji promoviše ili sadrži opasno ponašanje striktno je zabranjen i odmah smo ga sklonili kako bi sprečili da postane trend na našoj platformi. Takođe smo blokirali srodne "heštegove" i pretrage kako bi smo sprečili da ljudi učestvuju u tom izazovu ili da dele potencijalno opasni sadržaj - navodi se u saopštenju TikToka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR