Glas Javnosti

DŽEF BEZOS DANAS POLEĆE U SVEMIR: Jedan mu saputnik odustao iako je platio 28 miliona dolara za let! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zvanično najbogatiji čovek sveta i osnivač Amazona Džef Bezos otisnuće se konačno danas put svemira!

Bezos se priprema  za raketni, 11-minutni let od 3,701.4912 km/h do ivice svemira.

Bezos, koji je osnovao Blue Origin 2000. godine sa ciljem da iskoristi nešto od svog bogatstva stečenog preko Amazona - za razvoj raketne tehnologije u razne poslovne svrhe - krenuće na svoje "vanzemaljsko putovanje" samo devet dana nakon što je to učinio milijarder i osnivač Virgin Galactic-a, Ričard Brenson.

Bezos će put svemirskog prostranstva krenuti iz Zapadnog Teksasa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Javnost će moći da prati ceo doživljaj putem lajv prenosa Blue Origin-a, a očekuje se da će misija započeti danas, oko 13.30 sati po američkom vremenu, ako vremenske prilike to dozvole. CNN će prenositi uživo Bezosov let u svemir  i voditi blog uživo sa ažuriranjima.

Iako kapsula može da primi do šestoro ljudi, Bezos na ovo prvo putovanje ide sa tri osobe. Među njima su njegov brat Mark Bezos, zatim nekadašnja učesnica privatnog programa "Merkjuri 13", Voli Fank (82) kojoj je to životna želja, i Oliver Daemen (18).

Naime, misteriozni kupac koji ju je kupio na aukciji, za 28 miliona dolara, i želeo da ostane anoniman, odustao je od leta. Kompanija je nedavno objavila da je tako rešio zbog "problema s rasporedom".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR