Glas Javnosti

"Amazon" počinje da otvara svoja skladišta u Francuskoj

Svet
Autor: Glas Javnosti

U pokušaju da okonča višenedeljne pravne smetnje koje su značajno smanjile obim poslovanja "Amazona" u Francuskoj

U pokušaju da okonča višenedeljne pravne smetnje koje su značajno smanjile obim poslovanja "Amazona" u Francuskoj, o čemu su pisali brojni svetski mediji, a nakon postizanja dogovora sa sindikatima o primeni seta sigurnosnih mera, ova kompanija postepeno počinje da otvara svoja skladišta u Francuskoj, prenosi AP.

Francuski sud je prošlog meseca doneo odluku u korist sindikata radnika, u kojoj se navodi da "Amazon" nije učinio dovoljno da zaštiti hiljade francuskih radnika od korona virusa.
"Amazon" je zbog toga morao da zatvori šest svojih skladišta i to u trenutku kada je globalna on lajn prodaja počela da raste zbog uvođenja vanrednih mera i zatvaranja maloprodajnih objekata širom sveta.
Nakon dogovora sa sindikatima, "Amazon" je juče startovao sa tronedeljnim procesom restarta svog poslovanja.
"Ovo je velika pobeda za radnike "Amazona" u Francuskoj, kao i za sve druge koji su se žalili na loše mere zaštite od korona virusa", izjavio je Stefan Anžarlan, nacionalni sekretar samostalnog sindikata juga Francuske.


"Amazon" je saopštio da su sve neophodne mere već bile na snazi i pre privremene obustave poslovanja. 


"Naše poslovne lokacije jesu bezbedne i uvek su bile bezbedne", navodi se u saopštenju.
"Amazon" je najveća kompanija on lajn prodaje u Francuskoj sa 431 milionom evra prometa u 2018. godini i 11.000 zaposlenih.

Novosti

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR