Glas Javnosti

BIJU TE ŠVAJCARSKA, GRUZIJA, NOKAUTIRAJU LUZERI ITALIJANI! Stop blamovima! Srbija 'zemlja košarke' mora iz početka! (VIDEO)

Sport
Autor: Glas Javnosti

Kakva šamarčina! A mi se već videli u Tokiju. Ne samo na košarkaškom turniru, već i na postolju. Sa medaljom, bre! I na kraju šta? Bride obrazi!

Srpski olimpijski tim na otvaranju i defileu koji se uvek pamti, ostaće kraći za cirka 18 ljudi, ali to je sada najmanji problem.

Italijani su nas pobedili, izblamirali, ostavili bez Olimpijskih igara, ni krivi ni dužni. Štos je u tome da ih je u  jednoj obostrano divljoj igri, više htelo nego ekipu Igora Kokoškova.

Nema tu mnogo šta da se priča sve smo videli, „žabari“ da su umesto loptom šutirali frižiderima i oni bi prolazili kroz obruč.

Ti isti Azuri, luzeri koje smo deceniju unazad kinjili gde smo smo stigli.

Eto, vratili su nam. Onda kada nas je najviše zabolelo. U našoj kući. U hramu košarke, Pioniru ostavili nas bez šanse da branimo olimpijsko srebro iz Rija.

 „Igrali smo kao g**na, ako nam Miloš Teodosić igra presing preko celog terena u 40. minutu, onda nešto gadno ne valja“, izjavio je vruće glave Nemanja Bjelica posle utakmice.

I ne valja. Ali gadno ne valja tu nešto još od Mundobasketa u Kini pre dve godine, kada nas je Argentina šokantno izbacila i ostavila bez (ponovo, već viđene medalje) sa sve Nikolom Jokićem u ekipi.

Jokić? Šta bi bilo kad bi bilo? Evo odmah glasno i jasno, za sve one koji “biju glavu”: ne bi bilo ništa. Sa ovakvim pristupom, igrom, ni Jokić tu ništa ne bi promenio, niti bi bio tas na vagi koji bi pretegao na našu stranu. Ma jok.

Ali, da je enbiej emvipi MORAO da se odazove pozivu Srbije (namerno ne kažemo Kokoškova) svakako jeste.

Kokoškov… Izgleda da je zalutao na klupu “orlova”. Svaka čast za evropsku titulu sa Slovenijom (Dončić baj d vej nije odbio da igra u kvalifikacijama i sam je usred Litvanije pokidao i odveo “deželu” u Japan), ali ono što smo, pardon kako smo sa njim igrali, to je mnogo vise od diskutabilnog.

Podsetimo samo da su nas u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobeđivali košarkaški liliputanci Švajcarska, Gruzija nas je ispolivala hladnim tušem usred Beograda… Što je mnogo, mnogo je.

Čak i sa Anđušićem, Avramovićem, Davidovcem, Petruševim, bez Jokića, Bobija, Bogdana, Nemanje i mnogih drugih, minimum za klasu smo jači od Švajcarske i Gruzije. Ajde, priznajte.

I šta sad? Kakva je budućnost „orlova“?

Neizvesna.

Olimpijske igre su bile poslednja šansa našem basketu, za uspešnu i bezbolnu smenu generacija i odlazak Tea, Bobija, Nemanje koji su već skoro veterani i kojih sasvim sigurno vise neće biti u reprezentaciji.

Sada boli. I boleće. 

Petrušev, Dobrić, Davidovac, već imaju “ožiljak” i to na samom početku, Pokuševski i Smailagić su odmah “nabavili” opravdanje za odbijanje reprezentacije ovog leta. Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić koji više neće nego što hoće, trebalo bi da vode neke nove “orlove” samo je pitanje koje…

Uskokovića iz Zvezde, Jovića i Đurišića iz Mege, recimo. Samo… Ima oni još da piju mleka…

“Orlići”, reprezentacija do 19 godina trenutno igra na Svetskom prvenstvu u Letoniji gde su na startu pobedili Iran i Portoriko.   

Sve je to lepo, ali nemamo puno vremena. Srbija uvek hoće postolje, medalje. Srbija uvek hoće VRH.

Sada polako tonemo. Do pre samo dve godine bili smo vicešampioni sveta i Evrope, srebrni sa Olimpijskih igara u Riju. Dva naslova smo već izgubili, videćemo šta će biti na Evropskom prvenstvu koje nas čeka.

Kako je krenulo – ništa.

“Zemlja košarke” mora iz početka.

Do nekih novih Kićanovića, Dalipagića, Đorđevića, Danilovića, Divca, Bodirogi, Stojakovića, Teodosića…

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR