Glas Javnosti

Barsa prima golove kao da nema golmana

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Podatak za Ginisa – Barselona je od prethodnih 15 šuteva u okvir gola u Primeri primila neverovatnih 11 golova. Nije greška, dobro ste pročitali. Kiks u vidu remija sa Granadom na „Monžuiku“ – 3:3 ogolio je sve mane Katalonaca, čiji gol je čuvao oporavljeni Mark-Andre Ter Štegen.

Od četiri šuta u okvir gola koliko je uputila „unapred otpisana“, ne i prežaljena Granada, čak tri su završila u mreži Ter Štegena.

Možda je neko pomislio da je problem u rezervnom čuvaru mreže Inakiju Penji koji je menjao povređenog Nemca, ali se grdno prevario. Vratio se Ter Štegen, ali je problem ostao isti.

U tri navrata je kapitulirao iskusni nemački golman, koji je u prvom poluvremenu praktično bio besposlen, a onda je u finišu „sevnula“ desnica Rikarda Sančeza koji je pogodio gornji levi ugao Barsinog gola za izjednačenje.

Do kraja susreta pogađali su Pelistri i Migel, dok su strelci za Ćavijev tim bili Levandovski i Lamin Jamal u dva navrata.

Tri od četiri šuta Granande pogodila su pravo u metu, prethodno je Alaves šutirao u dva navrata i jednom se zatresla mreža Barselone.

Sve je počelo protiv Betisa koji je imao stoprocentan učinak – 2/2, samo što Katalonci nisu žalili jer su slavili rezultatom 4:2 na gostujućem terenu.

Ali, šta reći za Viljareal koji je šokirao Barselonu i bio loš gost. Napunio je mrežu Inakija Penje do vrha – 3:5, uz samo jednu odbranu golmana!

Neverovatno, ali istinito!

Posle toga je Osasuna jednom šutnula i taj pokušaj je zaustavljen, Barsa je slavila minimalnim rezultatom. Usledio je dvoboj u LaLigi sa Alavesom u gostima, i tu se sladila Barselona (3:1), ali je od dva šuta u okvir gol, jedna lopta završila iza leđa golmana.

Vratio se Ter Štegen, ali su problemi ostali i jasno je da Ćavi i njegov stručni štab imaju popriličnu glavobolju zbog krize s golmanima i poslednjom linijom.

Barselona posle 24 odigrana kola Primere ima čak 10 bodova zaosatatka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a pet manje od drugoplasirane Đirone.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR