Glas Javnosti

HAPŠENJE SRBA U HAMBURGU: Devetorica uhapšena zbog šverca 137 kilograma kokaina, krili ga ispod dasaka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Devetoro srpskih državljana uhapšeno je u luci u Hamburgu nakon što je policija pronašla 137 kilograma kokaina skrivenih u daskama teretnog broda.

Na konferenciji za novinare u petak u St. Peltenu austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner govorio je o „istorijskom uspehu“ i „teškom udaru protiv trgovine drogom i organizovanog kriminala“. Prema njegovim rečima, ovo je najveća zaplena Državne kriminalističke policije u Donjoj Austriji i treća po veličini za sveznu policiju. Dodao je da je ulična vrednost zaplenjene droge procenjena na 14 miliona evra.

Kako je objavio Bild, droga iz Bolivije bila je dobro sakrivena drvenim daskama. Naime, krijumčari su isekli 115 dakasa kako bi pakete sa drogom smestili u šest komora, a plan dilera otkriven je tokom redovnog preleda na carini. Krajnja destinacija bila je Slovačka.


U Boliviji je nedavno pronađen kontejner sa sumnjivim sadržajem, koji je bio natovaren sa ukupno 17 paleta na kojima su se nalazile daske od tikovine. Kontejner je bio upućen na adresu u Bratislavi, a vlasti su brzo reagovale kako bi istražile ovaj slučaj.

Prema izveštajima, kontejner je bio natovaren sa 17 paleta, a na svakoj od njih su se nalazile daske od tikovine. Međutim, nakon detaljnog pregleda, otkriveno je da se ispod površine dasaka kriju paketi sumnjive supstance, koja je kasnije identifikovana kao droga.



Glas javnosti/N02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR