Glas Javnosti

LEŽALJKA – 200 EVRA! Nezapamćene cene u Crnoj Gori, samo ulaz je 25 evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sveti Stefan je ponovo otvoren, ali je suludo skup.

Sveti Stefan od petka je ponovo otvoren i za turiste ostrvskih vila i za sve ostale za koje važe posebni uslovi, a ležaljka na obližnjoj plaži je neverovatnih 200 evra.

Svetim Stefanom se ponovo može šetati. Ipak, kapija je tokom dana, po otvaranju, uglavnom bila pod katancem, a da bi se otvorila, neophodno je da platite 25 evra.

Kako je najavljeno, do kraja letnje sezone, po toj ceni posetioci, uz vodiča, imaće priliku da izaberu jedan od šest termina za šetnju ostrvom, dok je za decu do 12 godina ulaz besplatan.

Meštani Svetog Stefana, proteklih godina su protestovali zbog zabrane prilaska Kraljičinoj plaži, pa je zakupac “Sveca” Adriatic properties zatvorio rizort.

U međuvremenu su, zajedno sa Vladom, pronašli zajednički jezik.

– Ta mala Kraljičina plaža, ona je bila zatvorena dan i noć. Sada je ta plaža otvorena, ali je otvorena tako da od osam sati ujutru do osam sati naveče imaju specijalni režim. Mi smo na to morali da pristanemo – istakao je predsednik Mesne zajednice Sveti Stefan, Vladislav Mitrović.

Mitrović tvrdi da se, za razliku od ranijih godina, zakupac više ne ponaša kao okupator, već sarađuje sa meštanima pa, kako dodaje, kad već nije pod upravom države, Sveti Stefan i pod tuđim vlasništvom treba i može da bude na korist i lokalnoj zajednici.

A i, kako je rekao, osim Kraljičine plaže, meštanima i onima koji nisu gosti hotela, pristupačne su sve ostale.

Zimi će ulaznica biti deset evra, dok će van sezone ture biti besplatne za sve obrazovne institucije sa teritorije Crne Gore, pišu Vijesti.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR