Glas Javnosti

VAŽNE VESTI ZA PUTNIKE: Direktor Jute najavio OLAKŠICE za ulazak u TURSKU I EGIPAT, evo od kada se očekuje njihova primena!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Seničić, direktor Jute saopštio je da građani Srbije mogu slobodno, bez testiranja da putuju u četiri zemlje, dok se još uvek razgovara sa predstavnicima Egipta i Turske. On je optimista i po pitanju ove dve zemlje i smatra da bi i tu moglo biti postignuto dobro rešenje za sve građane Srbije.

-Za sada imamo dogovor sa BiH, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Sa Grčkom imamo dogovor da može da se uđe sa PCR testom ne starijim od 72 sata ili sertifikatom o bilo kojoj vakcini. Sa Hrvatskom važi negativan antigenski test, a može da se uđe i sa bilo kojom vakcinom – rekao je Seničić.

Gostujući na TV Prva, on je pojasnio kakva je situacija sa ostalim turističkim destinacijama zanimljivim za srpske građane.

– Za Egipat imamo veliko interesovanje, tamo je zasad potreban PCR test. Vodimo razgovore sa Egipćanima o priznavanju sertifikata za vakcinaciju, verujem da neće biti problema, jer i tamo građani primaju kineski ”Sinofarm”. Očekujem do kraja maja da se reši to – kazao je Seničić.

Što se Turske tiče, očekuje se da će do kraja maja biti ukinute kontrolne mere za turiste.

– Sada je potreban PCR, ali verujem da će do kraja maja da se to ukine, odnosno, da strani tursiti neće imati bilo kakve uslove za ulazak u Tursku. Turci i Egipćani jako vode računa o merama, higijeni. Mnogo naših državljana je prošle godine letovalo u Turskoj, doduše, manje nego inače, nismo imali nijedan slučaj zaraze, ali mora svakako da se pazi i poštuju mere zemlje u kojoj gostujete – naglašava direktor Jute.

Što se tiče vakcinacionog turizma, odnosno reklame koja se pojavila u Turskoj, u kojoj se nudi građanima da dođu u Beograd i vakcinišu se, Seničić je ocenio da je reč o prevari.

-Ovog trenutka postoji samo jedan vakcinacioni turizam između Nemačke i Turske. Nemački turisti koji žele mogu da se vakcinišu u Rusiji, idu dva puta u razmaku od tri nedelje, ostaju po dva noćenja. U Saudijskoj Arabiji može vakcina da se plati, a ovde ta mogućnost ne postoji – dodao je Senicić.

On je ocenio da bi bilo dobro kada bi se cena PCR testa za naše građane smanjila za osobe koje planiraju putovanja u inostranstvo i za decu od 14 do 16 godina, što bi takođe “pomoglo turističkim agencijama”.

– Dobro je i što je spuštena cena PCR testa za strane državljane, očekujemo da će nam doći turisti iz pojedinih država – poručio je Seničić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP