Glas Javnosti

NAJLEPŠA PLAŽA U GRČKOJ: Neverovatni prizori RUŽIČASTOG PESKA na Elafonisi (FOTO)

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Poznata po kristalno čistoj vodi i pesku ružičaste boje, plaža Elafonisi na najvećem grčkom ostrvu sa pravom važi za jednu od najboljih u zemlji.

Tokom 2018. godine je proglašena i jednom od 5 najboljih na svetu, u okviru programa "TripAdvisor Travelers Choice Awards", navodi Greece10best.

Od grada Hanija na Kritu je udaljena oko 75 kilometara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Soulreps (@soulrepresentations)

Do ovog delića raja, koji se nalazi na jugozapadnom delu ostrva, može se stići čak i redovnim autobuskim linijama iz Hanje. Podrazumeva se da je moguće putovati do plaže Elafonisi i automobilom, a otvorena je mogućnost i za pristup sa morske strane.

Posebno je interesantna zbog peščanog spruda, u vidu trake, prekrivene finim, sitnim peskom. Tokom plime, taj sprud zna da bude potopljen i do metar u vodu, što celu plažu čini još atraktivnijom.

Deo plaže koji se nalazi na mestu, koje nikada nije potopljeno je za turiste posebno zanimljivo. A pesak ružičaste boje u nekim njenim delovima opčinjava sve posetioce. Uprkost činjenici da plaža nije mala, tokom letnje sezone je ponekad teško pronaći slobodno mesto na njoj.

Na kritskoj plaži Elafonisi postoji i omanji kafe bar, a dostupne su ležaljke i suncobrani na određenim delovima.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR