Glas Javnosti

GRČKA DONOSI NOVU ODLUKU ZA SRPSKE DRŽAVLJANE: Evo šta se menja i kako to pomaže našim turistima!

Putovanja
Autor: Glas Javnosti

Grčka je donela svoju najnoviju odluku, a to je da deca uzrasta do deset godina mogu u Grčku bez testa ove sezone. Iako su ovo trenutno nezvanične najave iz ove zemlje, još uvek ništa nije potvrđeno.

Nova zajednička ministarska odluka koja se odnosi na ulazak stranih državljana u Grčku pojavila se pod brojem 31801 - 2138 i važi do 31 maja 2021.

Ipak, ovo ne treba da brine naše turiste koji nameravaju da putuju u ovu zemlju, jer po ovoj odluci uslovi putovanja ostaju isti, napisali su na Fejsbuk grupi Live from Grreece.

Kako se navodi, za prelazak granice i dalje je obavezan popunjen PLF obrazac.

Ostaje da Grci i dalje priznaju vakcinu bilo kog proizvođača, a ono što je bitno jeste da su primljene obe doze, i da je od druge doze prošlo minimum 14 dana.

Za one koji se nisu vakcinisali ostaje mogućnost negativnog PCR testa , i on ne sme da bude stariji od 72 sata. Za roditelje koji putuju sa decom, test je takođe obavezan za decu iznad 5 godina.

Za turiste koji su preležali virus korona, dovoljna je samo potvrda o preležanom kovid virusu od 2 do 9 meseci pre dolaska u zemlju.

Ovom odlukom promena nema ni za građane BIH kao ni CG. Ukoliko imaju supružnika ili roditelja sa srpskim pasošem ili pasošem EU ili neke zemlje koja ima dozvolu za ulazak, mogu ući uz venčani list.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR