Glas Javnosti

RADOŠ BAJIĆ o slučaju Branislava Lečića: 'JA GA SE NE ODRIČEM, neka igra svoje predstave dok ne ode na robiju'!

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Nakon što ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, glumac Branislav Lečić je pre dva dana saslušan u policiji. Većina kolega iz Beogradskog dramskog pozorišta potpisala je peticiju da Lečić bude isključen iz predstave, a tim povodom oglasio se i glumac Radoš Bajić.

Većina kolega koje igraju u predstavi "Kad su cvetale tikve" u Beogradskom dramskom pozorištu potpisala je pre nekoliko dana peticiju da Lečić bude isključen iz iste dok se slučaj ne razreši, a među njima je bio i Miloš Biković.

 

Tim povodom oglasio se i Radoš Bajić, koji je istakao da smatra da je to pogrešna odluka, i da nije trebalo "izbaciti" Branislava iz predstave, ali i da ne treba da mu se sudi.

-Lečića sam nazvao kolegom. Što on i jeste. Za razliku od moralnih gromada koje su ga sa prezirom izopštile iz podela predstava koje je doskora sa njima igrao, ja ga se ne odričem. Jer je to krajnje licemerno. Marketing je čudo. Samo sudskom presudom nekome se može oduzeti pravo na rad. I to u veoma specifičnim slučajevima. Neka Lečić igra svoje predstave dok ne ode na robiju - pa kad sud utvrdi da je počinio zlodelo za koje je optužen, nađite drugog. Neka mu ne presuđuju oni etički apostoli čiji to nije posao. Ima ko će...-rekao je Bajić.

 

Podsetimo, glumica Danijela Stajnfeld nedavno je u Višem tužilaštvu u Beogradu ispričala da je Branislav Lečić "moćnik iz flmske industrije" čiji identitet ranije nije želela da otkriva, a za kojeg tvrdi da ju je silovao u maju 2012. godine.

Glumac je negirao sve optužbe navodeći da je to "gnusna laž", a na lični zahtev podvrgnut je poligrafskom testiranju. Oglasio se video snimkom i poručio da je poligraf "prošao", a kako je navedeno u pojedinim medijima, zahtevao je i da glumica bude podvrgnuta testiranju. 

(Glas Javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR