Glas Javnosti

PAMTIMO JE KAO UČITELJICU IZ 'LEPIH SELA': Tragična SUDBINA glumice VERE DEDOVIĆ! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Film "Lepa sela lepo gore" jedan je od kultnih filmova naše kinematografije čije scene i dalje pamtimo.

Jedna od najupečatljivijih scena bila je ona u kojoj u tunel ulazi mlada i lepa učiteljica, prekrivena krvlju i u užasnom stanju, a glavni likovi ne mogu da se dogovore ko će da je upuca i to zbog sumnje da nosi eksploziv.

Takođe je ostala u sećanju i scena kad u ljubavnom zanosu sa komšijom poštarom čuje na radiju da je umro drug Tito.

Lik ove učiteljice tumačila je tada 27-godišnja Vera Dedović Miljković, kojoj je to bila i debitantska rola na filmu, donevši joj slavu i blistava predviđanja za budućnost.

Vera je bila mlada, talentovana, lepa i veoma pametna - 1994. bila je student generacije na Univerzitetu u Novom Sadu. Angažmani su se ređali jedan za drugim, pa smo imali prilike da je gledamo i u televizijskim drama "Raj", "Ljubav, ženidba i udadba", "Želja zvana tramvaj", kao i serijama "Gore dole" i "Srećni ljudi".

No, Veru je na vrhuncu karijere, u trenutku kada je ugovarala velike uloge, pogodila tragična sudbina. Obolela je od agresivne vrste kancera, a nakon kratke i strašne borbe preminula je u decembri 2000. godine.

Iza sebe je ostavila ćerkicu Mašu i supruga Borisa, a imala je tada samo 31 godinu...

youtube

-Plenila je modernošću glume. Retki su mladi sposobni da utru put modernoj glumi, koriste nove pristupe i nova sredstva, a Vera je imala nešto inovatorsko u svom radu. Ostaće tajna koliko je u tome bilo racionalnog... Ona je ne teoretisnjem već praksom pokazivala stav prema modernom pozorištu... likovima je davala prosto bezobraznu dozu pitkosti...Deo tajne u svojim ostvarenjima je nesumnjivo što je istinski volela likove koje je igrala i publiku pred sobom, rekao je nakon njene smrti režiser Boro Drašković.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR