Glas Javnosti

Glumila je unuku BATE ŽIVOJINOVIĆA: Evo kako DANAS IZGLEDA devojčica iz NAJTUŽNIJEG DOMAĆEG FILMA 'Ptice koje ne polete' !

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Jedan od najtužnijim filmova domaće kinematografije je film " Ptice koje ne polete". Uz njega je plakala cela Srbija. Radnja filma koncentrisana je na lik bolesne devojčice Vesne, koju je igrala Ivana Šurdić. Imala je tu čast da igra rame uz rame sa Batom Živojinovićem.

Šurdićeva je veoma uspešno odigrala ulogu devojčice koja pati od leukemiije, a kojoj doktori predviđaju samo još godinu dana života. Priča filma, pisanog po istinitom doogađaju, prati odlazak devojčice kod dede, u kućicu na planinu, gde ona uz dedu ulazi u svet prirode i povremeno zaboravlja na svoju bolest.

Tužnu priču o bolesnoj devojčici Vesni, Ivana Šurdić je prikazala zajedno s najpoznatijim imenima domaćeg glumišta.  Majku joj je glumila Neda Arnerić, oca Miodrag Krivokapić, a dedu s kojim je imala i najpotrenije scene je tumačio Bata Živojinović. 

Međutim, bez obzira na veliku privilegiju i čast koju je Ivana opravdala, ipak nije nastavila da se bavi glumom a nije nastavila ni da živi u Srbiji. Bavi se dizajnom i dugi niz godina živi u Italiji, tačnije u Firenci.

 

Ivana je svakako od samog pojavljivanja bila predodređena da se bavi nekom vrstom umetnosti, a iskustvo koje je imala priliku da doživi još kao devojčica oblikovalo ju je kao osobu.

(Glas Javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP