Glas Javnosti

ZORAN ĐORĐEVIĆ U SLOVENIJI O BOLJIM USLOVIMA ZA SRBIJU: Regionalna integracija zemalja je prioritet!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Delegacija Pošte Srbije na čelu sa v.d. direktrom Zoranom Đorđevićem bila je u radnoj poseti Pošti Slovenije, gde je u Mariboru razgovarala sa generalnim direktorom Pošte Slovenije Tomažem Кokotom i njegovim saradnicima o saradnji u oblasti digitalizacije i pružanja konsultantske podrške kolega iz Slovenije u procesu prilagođavanja poslovanja Pošte Srbije standardima Evropske unije.

Srbija insistira na evropskom putu i ​​istovremeno najavljuje da će mini šengenska inicijativa uskoro dobiti novi oblik.

Posle susreta sa slovenačkim kolegama, prvi čovek Srpske pošte Zoran Đorđević je izjavio da smatra da je regionalna integracija zemalja prioritet koji može da podstakne prekogranično kretanje ljudi, robe i kapitala u sve zemlje u regionu i da ubrza ekonomski rast.

U fokusu buduće saradnje pošta Srbije i Slovenije biće digitalizacija poštanskih usluga kao jedan od segmenata pristupnog procesa Srbije Evropskoj uniji i prioriteta Vlade Republike Srbije.Razgovarano je i o saradnji na razvoju internet trgovine, a domaćini su predstavili svoju inovativnu e-commerce uslugu mrežne platforme koju sa velikim uspehom već primenjuju pošte u regionu.

-Ovo je veoma korisna poseta za nas, a primeri dobre prakse i saradnja sa Poštom Slovenije poslužiće nam da razvijemo nova i tehnološki inovativna rešenja za e-trgovinu koju Pošta Srbije nastoji da ojača, kao i da nastavimo da razvijamo nove i kvalitetne digitalne usluge prema potrebama građana i privrede Srbije- izjavio je Zoran Đorđević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR