Glas Javnosti

VUČIĆ O MERAMA, KORONI I DRŽAVNOJ POMOĆI: 'Nabavljen američki lek protiv korone!'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, večeras je gostovao na RTS-u i objavio šta nas sve očekuje u narednom periodu po pitanju mera, ekonomije, korona krize, ali i šta se dešava na polju organizovanog kriminala.

Predsednik je rekao da se nada da mere neće biti pooštrene.

-Po rezultatima vidim da se situacija u Beogradu zaravnava, ali je loše stanje u centralnoj Srbiji, treba da sačekamo do 15. aprila, kako bi vakcinacija dala rezultat - rekao je Vučić i rekao da je moguće da postojeće mere budu produžene za nekoliko dana.

Lek protiv korone

Predsednik je govorio večeras i o specijalnom leku protiv virusa korona nabavljenom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Rekao je da se sa ovim lekom korona leči u 95% slučajeva.

Foto: RTS

-Mi smo uspeli da nabavimo američki lek. Sa ovom ampulom korona se leči u 95%. Kupili smo 1800 ampula. To će naši lekari imati u protokolu da pokušaju da spasu živote ljudima koji su u ugroženim kategorijama. Borimo se na svaki drugi način da pomognemo ljudima. 1000 evra je dan lečenja u intenzivnoj nezi. Prosečan čovek uplati 550 evra godišnje. Za sve to država mora da pronađe novac. I da pomogne sve svima. Ja sam uvek protiv zatvaranja, ali morate da pomognete lekarima. Morate da mislite i o životima ljudi, i o ekonomiji. Ne podnosim što neki msile da je popularno biti protiv mera, pa onda protiv njih govore. Država mora da razmišlja o svemu - rekao je predsednik.

Muzičari i nezaposleni

-Imam vest i za muzičare, iako oni ne plaćaju porez, ali smo našli način da i oni dobiju podršku. Možda dva minimalca. Verujem da će Vlada to podržati. I za nezaposlene ćemo imati dodatnu podršku. Penzioneri će dobiti u maju i novembru poo 30 evra kao i svi punoletni građani Srbije. U septembru će penzionezi dobiti po 50 evra dodatno. Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za radnike u privatnom sektoru, 3 minimalca za njih. Imali smo podršku za autobuske prevoznike, imaćemo za hotelijere. Za nezaposlene idemo sa dodatnom odlukom gde će primiti još 60 evra u junu mesecu. Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za 1.550.00 radnika u privatnom sektoru, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Ići ćemo sa dodatnom podrškom za hotelijere, 350 evra po sobi, 150 evra po krevetu- najavio je predsednik.

On je dodao da sve to plaća država i da će ugostitelji dobiti još jedan minimalac.

-Moramo da gledamo kako da otvorimo kafiće i restorane- rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će za dva-tri dana krenuti u kampanju obilaska infrastrukturnih projekata, kako bi sve to pogurao, jer je to važno zbog stope rasta.

Organizovani kriminal

Dodao je da nema saznanja da je neko iz političke vlasti učestvovao u organizovanom kriminalu.

Vučić je rekao da je primetio da mnogi članovi SNS-a žive bahato i da su neki već smenjeni sa funkcija, a da će ostali biti uskoro uklonjeni. Najavio je velike promene na predstojećem Kongresu stranke.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR