Glas Javnosti

GLIŠIĆ NEĆE GLASATI ZA ZAKON O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI: 'Ovo je priprema nekima da se pre podne smatraju ženama, a popodne muškarcima'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Nezavisni poslanik u Skupštini Srbije Vladan Glišić, održao je danas u holu Parlamenta konferenciju za medije na kojoj je obrazložio zbog čega neće glasati za Zakon o rodnoj ravnopravnosti i izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije.

Glišić je istakao da Zakon o rodnoj ravnopravnosti uvodi ternin "roda" što je u sprotnosti sa Ustavom Srbije:

-Dakle, samim svojim nazivom ovaj zakon je neustavan. Neki poslanici vladajuče većine pokušali su da ubace amandmane, međutim to im nije dozvoljeno. Pojam roda je nenaučni i neobjektivni pojam, pojam koji nema veze sa polnim datostima koje su lako utvrdljive. Predlozi zakona nemaju veze sa ravnopravnošću žena i muškaraca, što je ustavna kategorija, za koju se svi zalažu, već sa uvođenjem „potpuno nenormalnih ideja“. Ovo su ustupci Briselu, Evopskoj uniji. Ovaj režim suspenduje mnoge slobode jer im to dozvoljava Brisel, očekujući ustupke po pitanju Kosova. Sad očekuju barem da se  ovde unese ideologija koja razbija naše tradicionalne vrednosti, rekao je Glišić.

Glišić je naglasio da su ovakvi isti zakoni doneti  pre 15 godina na političkom Zapadu i danas imamo situaciju da u nekim zemljama takmičari koji sebe smatraju rodno ženskim, iako su muškog pola učestvuju u ženskim borilačkim sportovima i onemogućavaju prirodne žene da pobeđuju.

Rekao je i da „ovakvi zakoni s rodnom ideologijom utiru put da mnogima nećemo moći da osporimo da se pre podne smatraju ženama, a popodne muškarcima, i da se prema njima tako odnosimo“.

Glišić smatra da se „totalitarizam koji vlada u Briselu – rodna ideologija sada meša s totalitarnim tendencijama Srpske napredne stranke koja želi da sve pretvori u svoje članove“ i da „sve stranke usisa“.

-Ta dva totalitarizma se međusubno pomažu, na isti način kao što Josip Broz imao takozvane izbore sa ‘ćoravim’ kutijama i glumio demokratiju, a to mu je Zapad dozvoljavao jer je završavao njihove geopolitičke ciljeve, zaključio je Glišić.

I Đukanović protiv zakona

- Predlog izmena i dopuna zakona o zabrani diskriminacije je apsolutna budalaština. Takođe, duboko je protivan Ustavu Republike Srbije. Najpametnije je da Vlada Republike Srbije povuče predlog, a ako se to ne učini da kolege poslanici glasaju protiv predloženih izmena i dopuna - napisao je on na svom fejsbuk profilu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR