Glas Javnosti

Spremaju se za protest: Stanovnici Valete besni

Svet
Autor: Glas javnosti

Oni organizuju protest zbog ugostiteljskih objekata koji na ulicama sve više šire svoje bašte, toliko da nema puno mesta na javnom prostoru

Stanovnici prestonice Malte, Valete sutra će izaći na ulice u znak protesta zbog prekomernog korišćenja javnih prostora pre svega od strane ugostiteljskih objekata.

Oni organizuju protest zbog ugostiteljskih objekata koji na ulicama sve više šire svoje bašte, toliko da nema puno mesta na javnom prostoru.

Ugostiteljski prostori na ulicama Valete otežavaju život ljudima koji tamo žive, ometaju obavljanje komunalnih usluga i stvaraju opšti osećaj haosa zbog neujednačenosti javnih prostora.

Mekbi je istakao da stariji ljudi i invalidi imaju mnogo problema zbog sadašnje situacije, kao i vozila Hitne pomoći.


Stanovnici, kako je rekao, smatraju da to ne priliči Uneskovoj svetskoj baštini i da aktivno doprinosi njenom pogoršanju.

Aktivistička grupa Movement Grafiti, takođe će se pridružiti protestu u znak podrške stanovnicima Valete, navodeći da su se vlasti, koje treba da drže pod kontrolom ugostiteljske objekte koji koriste javne prostore, odrekle svoje odgovornosti da to učine.

Uprkos tome što postoji jasna politika koja ima za cilj da reguliše rad ugostiteljskih objekata na otvorenom, ona se ne sprovodi, naveli su iz te grupe i istakli da nadležni organi nisu sposobni da primene propise. 


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR