Glas Javnosti

RAZGOVORI U BRISELU: Lajčak najavio odvojene sastanke sa Petkovićem i Bisljimijem

Politika
Autor: Glas javnosti

Predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sumirajući svoje aktivnosti tokom protekle nedelje, naveo je da se poslednjih dana sa svojim timom pripremao za predstojeće odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima obe strane.

„Poslednjih dana bio sam zauzet u Briselu, gde sam se zajedno sa mojim timom pripremao za predstojeće odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima obe strane. Imao sam i niz diskusija i angažmana.

U sredu sam imao otvorenu razmenu mišljenja sa članovima Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga, koji su bili u poseti srcu naših EU institucija. Razgovarali smo o novom zamahu za proširenje EU i obavestio sam ih o stanju u dijalogu i narednim koracima. Zahvalan sam na snažnoj podršci Nemačke mom radu, njihovom angažovanju na Balkanu i njihovom zalaganju za evropsku budućnost čitavog regiona“, napisao je Lajčak na Fejsbuku.


(Foto: Fejsbuk)

Kako je naveo, prošla nedelja je zaokužena "dobrim vestima o potpisivanju dugoočekivanog komercijalnog ugovora između KEDS-a i Elektrosevera". 

„Ovo je važan korak u sprovođenju Energetske mape puta i znači napredak na putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Konkretnije, Elektrosever će početi da snabdeva strujom četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova, čime će biti okončana dosadašnja neregulisana praksa“, naveo je Lajčak.

On je podsetio i na susret sa američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom i naveo da je zahvalan na odličnoj saradnji EU i SAD u dijalogu.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR