Glas Javnosti

PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAO SA LAJČAKOM U DAVOSU: Evo o čemu su razgovarali

Politika
Autor: Glas javnosti

Razgovarali o pretnjama sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas u Davosu, na margini Svetskog ekonomskog foruma sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom kome je ukazao da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa.

 

Vučić je na svom Instagram profilu „budućnostsrbijeav“ napisao da je imao „otvoren razgovor“ sa Lajčakom tokom Svetskog ekonomskog foruma „o situaciji na Kosovu i Metohiji i pretnjama sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo, a koje ugrožavaju mir i stabilnost regiona“.


„Ponovio sam da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku zasnovanu na dijalogu i međunarodnom pravu, ali i upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa“, napisao je Vučić.


Portparol EU je najavio ranije da će se Lajčak na margini Foruma sastati sa Vučićem kao i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, ali da neće biti zajedničkog trilateralnog susreta.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR