Glas Javnosti

PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAO SA BRITANSKIM MINISTROM: Evo o čemu su razgovarali

Politika
Autor: Glas javnosti

Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana., istakao je Vučić.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, Lordom Dejvidom Kameronom.

Vučić je istakao da je razgovor bio dobar i veoma koristan, te da su se fokusirali na planove Srbije za ekonomski rast u narednim godinama, kao i na organizaciju sajma EXPO2027.

Poseban naglasak stavljen je na značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva.


- Dobar i veoma koristan razgovor sa Lordom Dejvidom Kameronom. Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizaciji sajma EXPO2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva.

- Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

U Minhenu danas počinje 60. Minhenska bezbednosna konferencija, vodeći svetski forum za debatu o međunarodnoj bezbednosnoj politici, na kojem učestvuje i predsednik Vučić.


Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof, učesnici će razgovarati o najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, a cilj skupa je izgradnja poverenja, kako bi se doprinelo mirnom rešavanju sukoba, održavanjem kontinuiranog i neformalnog dijaloga unutar međunarodne zajednice.

Tradicionalno u februaru, konferencija okuplja šefove država, vlada, ministara, vodeće ličnosti međunarodnih i nevladinih organizacija, predstavnike industrije, medija, akademske zajednice i civilnog društva koji učestvuju u različitim debatama.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR