Glas Javnosti

MOGUĆ SUSRET VUČIĆA I OSMANI?! Gardijan: Evropski lideri UGOVARAJU SASTANAK

Politika
Autor: Glas javnosti

Postoje napori da se uredi njihov sastanak uprkos političkom neprijateljstvu, piše Gardijan.

Britanski list "Gardijan" piše da se ulažu napori da se, tokom sastanka Evropske političke zajednice u Granadi u Španiji, sastanu predsednica Kosova Vjosa Osmani i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Ekonomija onlajn.

"Vučić i Osmani će u četvrtak prisustvovati samitu evropskih lidera u Granadi, a izvori kažu da postoje napori da se uredi njihov sastanak uprkos političkom neprijateljstvu između dve zemlje", navodi Gardijan.

Na neformalnom samitu Evropske unije koji će biti održan 6. oktobra u Granadi, očekuje se da lideri država članica EU poruče da je proširenje geostrateško ulaganje u mir, sigurnost, stabilnost i prosperitet, te pokretač za poboljšanje ekonomskih i socijalnih uslova evropskih građana.

Deklaracija koju će usvojiti šefovi država i vlada EU će podvući i neophodnost da ne samo zemlje kandidati već i EU bude spremna da "postavi neophodne unutrašnje osnove kako bi Unija bila spremna za proširenje".

Lideri država i vlada EU će razgovarali o proširenju i migraciji, a očekuje se i pokretanje debate o reformama unutar EU kako bi evropska porodica bila spremna za više od 30 članica, što se u briselskom žargonu naziva "EU 30 plus", prenosi Kosovo online. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR