Glas Javnosti

KAKVA BALJEZGARIJA AMERIKE: Nismo uspeli da "ubedimo" Kurtija u vezi sa upotrebom dinara na Kosovu

Politika
Autor: Glas javnosti

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa da nije uspeo da ubedi tzv. "kosovskog premijera", Aljbina Kurtija, da odgovori na zabrinutost Zapada u vezi sa zabranom upotreba srpskog dinara na tzv. kosovu.

Da li iko normalan veruje u ovu baljezgariju Gabrijela Eskobara i Amerike?

Amerika, makro i glavni sponzor Prištine i njene lažne nezavisnosti, nije uspela da ubedi jednog Aljbina Kurtija??? 

„Potrebno nam je rešenje. Zato sam pitao premijera da suspenduje odluku dok mi, zajedno sa Evropskom unijom, dakle SAD i Kosovom, radimo na dugoročnom rešenju koje bi odgovorilo na vaše potrebe. To podrazumeva elektronske transfere u evrima kroz sistem Kosova. Ali, sada, moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga obavežem na to“, rekao je Eskobar za RSE.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan boravio je nekoliko dana na Kosovu u pokušaju da kosovsku vladu privoli na fleksibilnije postupanje nakon zabrinutosti koju međunarodna zajednica već mesecima iznosi kada je u pitanju postupanje ovih vlasti prema srpskom narodu na Kosovu.


Govoreći o pitanju dinara, odnosno primeni uredbe CBK, Eskobar je juče kazao da je reč o „hitnom humanitarnom pitanju“, te je pozvao kosovsku vladu da bude fleksibilna.

Posle sastanka sa Kurtijem poručio je da mu je kosovski premijer obećao da će da „pogleda neke od predloga“ koje mu je izneo.

Sa druge strane, Kurti je nakon ovog sastanka kazao da je obavestio Eskobara o „koracima koje je kosovska vlada preduzela da podrži tranziciju uredbe CBK i našoj spremnosti da se bavimo tekućim problemima“.

Glas javnosti/KoSSev/Radio Slobodna Evropa

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR