Glas Javnosti

Delegacija Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine u poseti Pošti Srbije

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Delegacija Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine, na čelu sa gospođom Džu Jong, generalnom direktorkom Odeljenja za elektronsku trgovinu i informatizaciju, posetila je danas Poštu Srbije u cilju jačanja saradnje između Srbije i Kine u oblasti poštanskog saobraćaja i elektronske trgovine.

Na sastanku sa v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem i delom poslovodstva Pošte Srbije, razgovarano je o uspostavljanju direktne saradnje javnih poštanskih operatora Srbije i Kine, i diskutovano o zajedničkom ulaganju sa partnerom iz Kine, radi unapređenja logistike za zemlje Balkana i Evrope.

Poseban fokus bio je na e-trgovini i informatizaciji, i potencijalnoj saradnji između Pošte Srbije i kineskih e-trgovinskih kompanija, kao što je Alibaba, čija bi saradnja doprinela efikasnijoj dostavi paketa i olakšavanju trgovine između dve zemlje.


IZVOR: Pošta Srbije, Nebojša Marković /  v.d. direktor Zorano Đorđević i Džu Jong

Dve strane složile su se da će uspostavljanjem saradnje biti omogućena kvalitetnija usluga prenosa poštanskih pošiljaka koje stižu iz Kine, kao i da će, imajući u vidu najavljeno otvaranje novih linija Er Srbije prema destinacijama u Kini biti skraćeno tranzitno vreme između Kine i Evrope.

Očekuje se da će današnji sastanak biti temelj za dalje unapređenje saradnje u poštanskom sektoru i e-trgovini između Srbije i Kine, otvarajući nove mogućnosti za ekonomski razvoj i povećanje efikasnosti trgovinskih veza.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR