Glas Javnosti

PREDSEDNIK: 'U utorak izricanje presude Mladiću i sednica SB – teška situacija za Srbiju'!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik se na početku obraćanja osvrnuo na eksploziju u fabrici “Sloboda” u Čačku.

– Važno je da osiguramo sigurnost ljudima koji su zaposleni u Slobodi i ljudima koji žive u okolini. Verujem da će Sloboda nastaviti uspešan rad u budućnosti – rekao je Vučić.

– Za nas je važno, Srbija se ne zalaže za zamrznuti konflikt, ne želimo da ostavljamo našoj deci, tražili smo razumevanje za interese srpskog naroda i sigurnosti našeg naroda na KiM, dijalog će biti nastavljen u kratkom vremenskom dijalogu, Srbija će se odazvati pozivu u Brisel, uvek ćemo biti spremni da razgovaramo. Za nas je važno, želim da istaknem da sam odgovorio na poziv Ivice Dačića ali želim i da odgovorim na pozive predsednika pojedinih vanparlamentarnih stranaka, sve zavisi u kojoj će formi biti, uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bi podneo Skupštini ono što se dešava u Briselu. Srbija je u potpunosti spremna za dijalog o nestalim licima – naveo je Vučić.

Naša procena je da u Prištini u mrtvačnici postoji nekoliko desetina ubijenih Srba, istakao je predsednik.

 

– Naša ideja je da Albanci kažu gde postoji koja grobnica, mi smo spremni da zajedno izvršimo iskopavanja, ali isto tražimo i za nas.

– U utorak, 8. juna ćemo imati presudu generalu Mladiću, sami zaključite da li je slučajno sednica SB. U 15 sati je izricanje presude, u 21 je sednica SB, na kojoj se očekuje kritika Srbije. Ne moram da govorim koliko će to biti teška situacija za srpski narod i Srbiju, što se tiče same sednice, imam još jedan tehnički problem, i Serž Bramerc i Ađijus imaće pravo da se obrate, a za sada meni to nije omogućeno – istakao je Vučić.

Predsednik je istakao činjenicu da je Haški tribunal oslobodio Gotovinu, Orića i Haradinaja.

 

– Kad god čuvate mir, to su dobre stvari za našu zemlju. U 17.30 počinje proizvodnja vakcina. Prisustvovaćemo Putin i ja virtualno, imaćemo prve srpske vakcine koje ćemo moći da ponudimo, ponosan sam što smo to uspeli da napravimo. Sličan proces ćemo započeti sa kineskim prijateljima. Funkcionalnost našeg zdravstvenog sistema će dodatno ojačati – istakao je.

Na putu ka EU uradili smo mnogo toga, posebno u oblasti vladavine prava, podvukao je Vučić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR