Glas Javnosti

SNS LOBI NA KAZANU PLJAČKAŠA: 'BANČINI A NE NARODNI POSLANICI!'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Nezavisni narodni poslanik i advokat, Vladan Glišić iz Aranđelovca, reagovao je ponovo na zahtev za autentično tumačenje zakona koje je podneto kako bi se poništile presude sudova protiv banaka, a građani bili primorani da plate ovim institucijama.

Prašina koja se podigla u javnosti počela je još od Zakona o parničnom postupku koji je predvideo izuzetno visoke takse za pokretanje parnice, a građani nikako ne mogu da ostanu mirni jer banke i sudovi posluju na štetu naroda.

“Glas javnosti” u celosti prenosi izjavu narodnog poslanika Vladana Glišića koji je svojom reakcijom objasnio ko su zapravo narodni poslanici koji su podneli, ali i glasali za ovaj zahtev.

- Pokušaj bankarskog lobija da iskoristi svoje jake veze i pozicije u vladajućoj strukturi Srbije ne prestaje. Pošto su poraženi u pokušaju da promenom Zakona o parničkom postupku onemoguće građane da naplate ono što su im banke opljačkale – dosetili su se da preko svojih a ne narodnih poslanika zatraže tzv.autentično tumačenje Skupštine Srbije . Tim tumačenjem bi se ono što su najviše sudske instance dale za pravo građanima, donoseći sudske odluke na osnovu kojih građani imaju pravo da tuže banke zbog toga što su ih pljačkale – sve to bi se anuliralo. Banke bi dobile pravni osnov da ono što su otele bespravno postane zakonito i veliki deo naroda bi ostao obespravljen i oštećen – rekao je Glišić.

Ko su bankarski a ne narodni poslanici koji su zatražili ovo autentično tumačenje u korist banaka?

- To su poslanici SNS-a. Dakle, poslanici „najvećeg prijatelja naroda“ – predsednika Srbije i vođe SNS-a. Očekivano je da niko razuman i iole obavešten ne veruje da je ova grupa poslanika u direktnom dogovoru sa bankama odlučila da zastupa njihove interese u Skupštini. Srbija tako ne funkcioniše. Sve zna, o svemu se pita i sve odlučuje jedan čovek. Znamo i ko. Znači, on je ovu grupu svojih poslanika rentirao bankarskom lobiju. Pa ako prođe, prođe. A ako nemože da prođe (jer su advokati već najavili štrajk a javnost se digla na noge) onda vođe SNS-a ima i druge svoje poslanike koji su advokati i koji će „svojom pameću i savešću“ zatražiti da se odustane od ovog „autentičnog  tumačenja“. Ovo je jedna, ne tako lepa verzija ovog događaja- nastavlja advokat iz Aranđelovca.

Foto: Youtube

Glišić navodi da postoji i druga, takođe ne tako lepa, ali i vrlo opasna verzija ovog događaja.

- Šta ako predsednik Srbije i vođa SNS-a ipak ne kontroliše sve u Srbiji, ako se ipak za sve ne pita  - već samo glumi da je to tako. Šta ako ne kontroliše ni svoj glomazni i vrlo alavi SNS. Šta ako su stvarno poslanici SNS-a počeli mimo njega da rade sa nekim lobijima, u ovom slučaju bankarskim. Onda će u masi pre svega poslušnih poslanika SNS-a svi inertno čekati da vide šta će da se desi. Ako ne dobiju siglan sa vrha oni će prespavati da reaguju na to što je grupa njihovih kolega odlučila da ošteti narod za račun bankara. Jednostavno, učeni su da ništa ne rade bez komande. Tako ih je vaspitavao Vođa. Ipak, koliko je meni poznato , iz ovih godinu dana zajedničkog rada sa njima – postoje samo dva narodna poslanika SNS-a koji bi sigurno reagovali na ovako nešto. To je Vladimir Đukanović jer je advokat i zna o čemu se radi (pa je očekivano da to signalizira i Vođi SNS-a). Drugi je Bato Jugović  koji i bez signalizacije Vođi za ovo ne bi glasao jer je idejno blizak komunističkim stavovima i u sukobu izmađu banaka i naroda jasno je na čijoj je strani.   Dakle, u ovom slučaju, ako za ovo ni predsednik SNS nije znao onda je imao samo dva poslanika koji su mogli da budu sigurnosni mehanizam da spasu da „kola ne odu nizastranu“. Mnogo malo ako se uzme u obzir koliko stotina poslanika ima vladajuća većina. I zato je ovaj scenario priče vrlo opasan. Nadajmo se da je ipak u pitanju prva verzija. Jeste pokvarenija ali je manje opasna od druge – zaključio je on za “Glas javnosti”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR