Glas Javnosti

NAPAD NA SRBE U KOSOVSKOJ VITINI! Porodična kuća porodice JAĆIMOVIĆ ponovo na meti napadača, drugo kamenovanje za tri nedelje!

Politika
Autor: Glas javnosti

Porodična kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini ponovo je kamenovana

Nakon što se našla na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje novi napad dogodio se juče nakon čega su prestravljeni članovi porodici ugradili kamere na kući kako bi se osećali bezbednije. Kamera je zabeležila ovaj poslednji napad, a snimak je predat policiji.

- Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije. Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu - ističe Kancelarija za KiM.

Naglašava se da posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni.

- Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda - zaključuje se u saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR