Glas Javnosti

NOVE PRETNJE SRBIMA NA KOSMETU: Grafit OVK na DOMU ZDRAVLJA! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Nova provokacija i pretnja srpskom narodu na Kosmetu.

Posebno zabrinjava što je ova poruka kojom se direktno slave zločini nad Srbima i ova zločinačka grupacija, ispisana na dan početka NATO agresije na našu zemlju i dok čitava Srbija žali svoje žrtve.

Ovaj grafit izazvao je opravdano uznemirenje i revolt među srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji koje se leči u ovoj ambulanti u mešovitoj sredini i koja je često bila na meti vandala.

Dok se čitav svet bori protiv pandemije virusa kovid 19, a Srbija pokazuje podršku i solidarnost doniranjem vakcina i medicinske opreme svima kojima su one neophodne, Albanci demonstriraju netoleranciju i netrpeljivost prema lekarima i medicinskim ustanovama.

foto:Kancelarija za KIM

Ovo nije prvi put da se srpski zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji i naši zdravstveni radnici nalaze na meti ekstremista i pretnji iz Prištine.

U prethodnom talasu epidemije, specijalne policijske jedinice iz Prištine sprovodile su racije u srpskim domovima zdravlja na KiM u potrazi za vakcinama i lekovima, saslušavali srpske lekare zbog sumnje da su učestvovali u spasavanju života vakcinacijom.

Na sve to, naša zemlja je odgovorila odmereno i mirno i nastavila da nudi pomoć u vidu vakcinacije Prištini, kao što je prošlog aprila donirala 1.000 testova protiv kovida 19.

Nažalost, ovakvo zastrašivanje u vidu grafita ne iznenađuje kada se u obzir uzmu poruke netrpeljivosti i mržnje koje su juče upućivane iz Prištine, a koje su kulminirale u stavu Aljbina Kurtija da pogazi dijalog i sve postignute dogovore, poništi formiranje ZSO i pred Srbiju postavi četiri ultimatuma.

Sada je kristalno jasno zbog čega Beograd upozorava da se takva retorika uvek prelije u realan život na Kosovu i Metohiji i zbog čega naša zemlja insistira na dijalogu i kompromisu kao jedinom putu ka stvaranju mira i suživota na ovim prostorima.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR